Sosyal Medya

Fatih Portakal: Maalesef otosansür uyguluyoruz

Fox TV Ana Haber'i sunan gazeteci Fatih Portakal, Saadet Parti İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın, hakkında soruşturma açılan konuşmasını yayınlayamadıklarını ve bunun otosansür olduğunu söyledi.



'SANSÜR KOYDUK MAALESEF'

Canlı yayında bir özeleÅŸtiri yapacağını söyleyerek açıklamada bulunan Portakal, "Bu haberi izlerken Cihangir Bey'in hakkında hangi sözlerden dolayı soruÅŸturma baÅŸlatıldığını öÄŸrenemediniz, o sözleri duyamadınız ama bir soruÅŸturmanın açıldığını öÄŸrendiniz. Sansür koyduk kendimize maalesef. Çünkü başımıza ne geleceÄŸini bilmediÄŸimiz için otosansür yaptık, itiraf ediyorum" dedi.

'BU SÖZLERÄ° VERECEK OLURSAK...'

Aynı sözleri soruÅŸturma açılmadan önce paylaÅŸtıklarını söyleyen Portakal, "Bugün bu sözlere Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından soruÅŸturma açıldı. Bu sözleri verecek olursak, bu sözleri basın yoluyla yayıyorlar diyerek bizim hakkımızda da soruÅŸturma açılma ihtimalini düÅŸündük. Bir vekile açılabiliyorsa, bize de açılabilir diye düÅŸündük ve otosansür uyguladık. Utanç verici bir olay. Bunları utanarak söylüyorum" dedi.

Ä°SLAM HAKKINDA SORUÅžTURMA AÇILMIÅžTI

Ä°slam hakkında, Twitter'daki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesindeki "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aÅŸağılama" ile 215. maddesindeki "suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruÅŸturma açılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.