Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya yolcusu

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, Kasım ayı içerisinde Rusya'yı ziyaret edecek.



Güney Kore ile iliÅŸkileri normalleÅŸtirme sürecinde olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya’ya resmi ziyaret gerçekleÅŸtirecek. Kuzey Kore liderinin, Rusya ziyaretini Kasım ayı içerisinde gerçekleÅŸtireceÄŸi açıklandı. 
 
Güney Kore'nin Moskova Büyükelçisi Woon nYoon-keun’un gazetecilere verdiÄŸi demeçte, ziyarete iliÅŸkin hazırlıkların devam ettiÄŸini kaydederek, Kuzey Kore liderinin ziyaretinin bu ayın sonlarında gerçekleÅŸtirileceÄŸini ifade etti. 
 
Büyükelçi Ging, Kuzey Kore liderinin Rusya’da gerçekleÅŸtireceÄŸi görüÅŸmelerde Kore yarımadası sorununun çözümü ve ABD ile oluÅŸan nükleer sorunlarının ele alınacağı kaydedildi. Keun, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in 2019 yılının ilk yarısında Güney Kore’ye ziyaret gerçekleÅŸtirebileceÄŸini ifade etti. 
 
Kim Jong-Un’un Putin ile gerçekleÅŸtireceÄŸi görüÅŸmede uluslararası güvenlik konularının görüÅŸülmesi bekleniyor.  Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise daha önce yaptığı açıklamada, Kim Jong-Un'un Rusya’ya yapacağı ziyaretin diplomatik kanallar aracılığıyla gerçekleÅŸtirileceÄŸini duyurmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.