Sosyal Medya

Güncel

Mediar'dan yerel seçim anketi: Kriz sandığa yansıyacak

Yerel seçimlere yaklaşık 6 ay kala Mediar Araştırma, çarpıcı bir ankete imza attı. AK Parti'de 24 Haziran'a kıyasla %17'lik bir kayıp bekleniyor.



31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleÅŸecek olan yerel seçimler öncesinde anket çalışmaları baÅŸladı. Mediar AraÅŸtırma tarafından yapılan ankete göre; ekonomik krizin etkisi sandığa yansıyacak. Seçmen ayrıca siyasi partilerin ittifak yapmasını olumlu karşılıyor.
 
Seçmenin %77.86'sı Türkiye'nin ekonomik bir kriz içinde olduÄŸunu düÅŸünüyor. Seçmenin %57.89'u krizin kaynağını yanlış ekonomi yönetimi olarak yanıtlıyor. %46.48'lik bir seçmen kitlesi krizin nedenleri arasında dış güçlerin müdahalesini görürken, %33.42'i ise krizin gerekçesi olarak ülke içindeki ekonomik güçlerin spekülasyonunu ifade ediyor.
 
Ankete iliÅŸkin ikinci çarpıcı veri; CHP'li seçmenin yeni bir siyasi parti arayışında olması. Buna göre; 24 Haziran'da CHP'ye oy veren seçmenin %13.13'ü 31 Mart'ta farklı bir oy tercihinde bulunacak.
 
Ankette Ä°stanbul özelinde bir çalışma da yer alıyor. Buna göre; Ä°stanbulluların %72.03'ü halihazırdaki Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mevlüt Uysal'ın ismini biliyor. BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalardaki memnuniyet oranı ise yalnızca %37.12...  Bu tablo, "Ä°stanbul'da bir deÄŸiÅŸim yaÅŸanır mı?" sorusu için henüz yeterli bir somutluÄŸa ulaÅŸmasa da, kritik bir veri olabilir.
 
Mediar'ın yerel seçim anketinde 24 Haziran öncesi ve sonrasında kamuoyunda öne çıkan ittifak tartışmaları için ilginç bir veri elde edilmiÅŸ. Buna göre; seçmenin %56.26'sı siyasi partilerin ittifak yapmasını olumlu olarak deÄŸerlendiriyor. Herhangi bir ittifakı desteklemeyen seçmen oranı ise %22.47 olarak öngörülüyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.