Sosyal Medya

Alparslan Kuytul'un eşi: Muhalif olması tutuklanmasında büyük bir sebep

Bolu F Tipi Cezaevi’nde 9 aydır tutuklu bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul yaşananları anlattı.



Gözaltı sürecini, vakfa yapılan operasyonları, Alparslan Kuytul için hazırlanan iddianameyi ve birçok konuyu Millî Gazete'ye deÄŸerlendiren Semra Kuytul, “TEM, MÄ°T ve Vakıflar Genel MüdürlüÄŸü raporlarında Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul’un hiçbir terör örgütü ile irtibatı olmadığı ortaya çıktı. Furkan Vakfı bu konuda inceleme geçirmiÅŸti ve temiz olduÄŸu bildirilmiÅŸti. Ä°nÅŸallah sürecin sonuna geldik. Artık tahliyesini bekliyoruz” dedi.

“30 OCAK BÄ°R SUSTURMA MESELESÄ°YDÄ°”

Alparslan Kuytul’un gözaltına alınması ve tutukluluk süreci nasıl baÅŸladı, bu sürecin arka planında ne var?

30 Ocak’ta Furkan Vakfı’na ve Alparslan Kuytul Hoca’ya operasyon yapıldı. Fakat bu süreç o gün baÅŸlamadı. 4 sene önce programlarımız iptal edilmeye, spor salonları verilmemeye baÅŸlandı. Bu spor salonları bizzat Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın engellemesi ile verilmedi. Biz düÄŸün salonu tutarak program yapmaya baÅŸladık. Sonrasında düÄŸün salonu sahiplerine tehdit ve cezalar kesilmeye baÅŸlandı. Sosyal medyadan kırpılmış videolar, yalan cümlelerle Alparslan Hoca’ya prestij kaybı yaÅŸatıldı. Sohbetlerin büyük bir kısmında ilmi konular konuÅŸulurdu. Son 5 dakikada soru cevap kısmında siyasi konuÅŸmalar olurdu. Alparslan Hoca soru cevap kısmında yanlış gördüklerine yanlış dediÄŸi için bu süreç yaÅŸandı. 30 Ocak bir susturma meselesiydi.

MUHALÄ°F OLMASI BÜYÜK BÄ°R SEBEP

Sizce bu sürecin sebebi neydi, sebep Alparslan Kuytul’un AKP’ye muhalif oluÅŸu muydu?

Bu süreçte muhalif olması büyük bir sebep. Alparslan Hoca, yanlışa muhalif birisiydi. Sadece parti meselesi deÄŸil. Gerçek Ä°slam’ı muhafaza etmek istemesi, gerçek Ä°slam’ın yaÅŸanmasını istemesi ve yanlışları söylemesini sebep olarak görüyorum. Bu süreç öncesinde birçok konferansımız terör örgütlerinden gelebilecek tehlikelerden korunmamız amacıyla güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiÅŸti. Åžimdi bu terör örgütleri ile irtibatlı gösteriliyoruz. Bu büyük bir tezat.

30 Ocak’ta evinize ve vakfa sabah saatlerinde operasyon yapılmıştı. Operasyon için neler söyleyebilirsiniz?

Sabah 5:30’da çok sayıda TOMA ve akrep tarzı araçlar ile Özel Harekât polisleriyle evimize operasyon yapıldı. Pencereden dışarı baktığımızda sadece polis görüyorduk, öyle kalabalıktı. Bir emniyet mensubu operasyon hakkında ‘Hazırlığı görünce terör örgütüne baskın yapacağız sandım, Alparslan Hoca’ya geldiÄŸimize inanamadım’ dedi. Bir polis evde Alparslan Hoca’ya yere yatmasını söyledi. En alt gönüllümüze kadar yasaklamalar yapıldı. Bu, biz tepki göstermeyelim diye yapıldı. Gözaltına alındıktan sonra 10 gün boyunca gece gündüz emniyet önünde bekledik. Bu bekleyiÅŸ eylem kapsamına girmediÄŸi için izin verildi.

ÅžAKA GÄ°BÄ° BÄ°R Ä°DDÄ°ANAMEYDÄ°

Alparslan Kuytul’a hazırlanan iddianamede FETÖ, PKK, PYD, DEAÅž terör örgütlerine üye olduÄŸu ve bu örgütlerin propagandasını yaptığı yazıyordu. Ä°ddianame için sosyal medyada mizahi ÅŸeyler de yazılmıştı, siz neler söylersiniz?

Sosyal medyada ben de okudum o yazıları. Gerçekten ÅŸaka gibi bir iddianameydi. O iddianame deÄŸiÅŸti. Åžu an iki terör örgütü var ve iddianameden üyelik yazısı kaldırıldı. Alparslan Hoca, FETÖ henüz FETÖ olmadan onlarla tartışan, onları eleÅŸtiren biriydi. Fakat bugün FETÖ propagandası ile suçlanıyor.

“ÖÄžRENCÄ°LERÄ°N EÅžYALARI, KÄ°TAPLARI HÂLÂ EVLERDE”

Furkan Vakfı’ndaki durum nedir? Yurt ve evlerdeki öÄŸrenciler de evden atılmıştı.

Vakfımız faaliyetten men edildi ama kapatılmadı. Kayyım mahkemesi sürüyor. ÖÄŸrenci yurtları kapatıldı. Evler mühürlendi. ÖÄŸrenciler hazırlıksız bir ÅŸekilde evden çıkarıldılar. Polis, belediye gelip evi boÅŸaltmalarını söyledi. ÖÄŸrenciler poÅŸetlere ne koyabildilerse evden çıktılar. EÅŸyaları, kitapları hâlâ evlerde. Tebligat yazısı evler boÅŸaltıldıktan sonra geldi. ÖÄŸrenciler de 50 gün evleri önünde beklediler.

Alparslan Kuytul neler söylüyor bu süreç için, cezaevinde durumu nasıl?

Cezaevinde 9 aydır tek başına kalıyor. Ä°lk iki ay, spora çıkması, kitap alması, televizyon izlemesi, birileriyle konuÅŸma hakkı yasaktı. Bu durumu Mevlânâ’nın sözüyle açıklıyor. Mevlânâ, ‘Üzülme can. DoÄŸruysan zarar gördüm deme, bil ki iyiler mutlaka kazanır’ diyor. Morali gayet iyi. Sürecin sonuna geldiÄŸine inanıyor. Dosyaları incelediÄŸini, dosyaların boÅŸ olduÄŸunu söylüyor. Mahkemeye hazırlanıyor. Suçlamalara baktığında bahane aradıklarını, bu nedenle de iddianameyi alakasız durumlar ile dolu göstermeye çalıştıklarını söylüyor. Bu durumu sabır ile karşılıyor.

“ATKILARIMIZA SUÇ ALETÄ° DENÄ°LEREK EL KONULDU”

Siz de gözaltına alınmıştınız, sebebi neydi?

Ä°lk kez size söyleyeceÄŸim. GeçtiÄŸimiz Salı günü Alparslan Hoca’yı ziyaret ettikten sonra ikinci kez gözaltına alındım. Sebebi Alparslan Kuytul’a özgürlük yazan atkıyla yürümem. Atkılarımıza suç aleti denilerek el konuldu. Bu yürüyüÅŸlerle alakalı sosyal medyada bazı ÅŸeyler yazılmıştı. Biz iki ay önce “SaÄŸlık, adalet ve özgürlük için yürüyoruz” demiÅŸtik. Bu sloganla eylem yasağımızı kaldırdık.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Son günlerde ortaya çıkardığımız TEM, MÄ°T ve Vakıflar Genel MüdürlüÄŸü raporlarında Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul’un hiçbir terör örgütü ile irtibatı olmadığı da ortaya çıktı. Furkan Vakfı bu konuda inceleme geçirmiÅŸti ve temiz olduÄŸu bildirilmiÅŸti. Ä°nÅŸallah sürecin sonuna geldik. Artık tahliyesini bekliyoruz. Alparslan Hoca, toplumu uyarmaya, doÄŸruya sevk etmeye, yanlışa muhalefet etmeye çalışan biri. Bizim vazifemiz böyle bir insana sahip çıkmaktır. Süreç, fikir ve özgürlüÄŸe vurulan bir darbedir. Bizimle ilk konuÅŸan gazete sizsiniz. Hassasiyetiniz için teÅŸekkürler.

 

 

Kaynak : Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.