Sosyal Medya

Melih Gökçek'in asıl planı başka...

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adını gündeme getirmesiyle ilgi odağı olan Melih Gökçek’in, MHP’den aday olmayacağı, ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teklifini fırsata çevirerek iki partinin Ankara’da ‘ortak aday’lığına oynayabileceği kaydediliyor. Ancak partide Gökçek’in AK Parti’den aday gösterilmesi yönünde bir eğilimin olmadığı belirtiliyor.



BEDRETTÄ°N DALAN HAMLESÄ°

AK Parti'de, MHP'nin Gökçek’in ardından Ä°stanbul için de Bedrettin Dalan’ın adını gündeme getirmesi ‘ittifak masasını tekrar kurma arayışı’ olarak yorumlandı.

'PSÄ°KOLOJÄ°K SAVAÅž'

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AK Parti ve MHP arasında yerelde ittifak masasının dağılmasından sonra iki parti arasında adaylar üzerinden ‘psikolojik savaÅŸ’ sürüyor. MHP’nin liderlerin ‘herkes kendi yoluna’ diye ifade ettiÄŸi ittifakın yapılmaması kararının ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ‘metal yorgunluk’ gerekçesiyle istifa ettirdiÄŸi eski Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in adını gündeme getirmesi, AK Parti'de bir heyecan yaratsa da bir risk olarak görülmüyor.

MHP’nin bu hamlesinin risk olarak görülmemesinde Gökçek’in kazanamayacağı ve ErdoÄŸan’a raÄŸmen bir yarışa girmeyeceÄŸi gözleminin etkili olduÄŸu dile getiriliyor. Ancak yine de Gökçek’i tahrik edecek açıklamalardan kaçınılması için hassas bir süreç yürütülüyor. Özellikle AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Gökçek arasında yaÅŸanan polemiÄŸin ardından parti yöneticilerinin, açıklamalarında dikkatli olmaları ve polemiÄŸe girmemeleri yönünde uyarıldığı belirtiliyor.

ERDOÄžAN, GÖKÇEK Ä°LE GÖRÜÅžTÜ

AK Parti kulislerinde, ErdoÄŸan’ın Yazıcı ile yaÅŸadığı polemik sonrasında Gökçek ile görüÅŸtüÄŸü kaydediliyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın önceki gün yaptığı “Melih Bey, benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bu yol ve dava arkadaÅŸlığımızda bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceÄŸimizi zannediyorum” açıklamasının da bu anlamda önemli olduÄŸuna dikkat çekiliyor.

ORTAK ADAY OLABÄ°LÄ°R

Gökçek’in MHP’nin teklifini fırsata çevirerek iki partinin Ankara’dan ‘ortak adaylığı’na oynayabileceÄŸi, bunun koÅŸullarını zorlayabileceÄŸi dile getiriliyor.

BEDRETTÄ°N DALAN CHP'NÄ°N OYUNU BÖLER

MHP’den Gökçek’in ardından Ä°stanbul için Bedrettin Dalan’ın adaylığının düÅŸünülebileceÄŸi yönünde açıklamalar gelmesi de AK Parti’de deÄŸerlendiriliyor. MHP’nin AK Parti’yi yeniden ittifak masasına çekmeye çalıştığına dikkat çekilirken, “Önce Gökçek’in ismini gündeme getirerek bunu yapmaya çalıştılar. Åžimdi de Dalan’la aynı hamleyi sürdürüyorlar. Ancak Dalan’ın bu iddianın basına yansımasının hemen ardırdan siyasete dönmeyi düÅŸünmediÄŸini açıklayarak MHP’nin balonunu patlattı. Dalan’ın MHP’den aday olması partinin iÅŸine gelir, CHP’nin oyunu böler” görüÅŸü dile getiriliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.