Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de her 10 kişiden 9'u dış görünüşünden memnun

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin 6 ilde yaptırdığı bir araştırmaya göre Türkiye’de dış görünüşünden memnun olanların oranı yüzde 88.7



Her yüz kiÅŸiden 94’ü estetik uygulamalara gerek duymadığını söylüyor ama yüzde 68’i, “YaÅŸlanmayı geciktirmek ve genç kalmak için iÅŸlem yaptırdınız mı, yaptırır mısınız?” sorusuna “Evet” yanıtını veriyor.
 
Yaptırıyor, gizliyor 
 
Sözkonusu araÅŸtırma toplam 610 gönüllüyle, yüz yüze görüÅŸülerek yapıldı. Adana, Ankara, Gaziantep, Ä°stanbul, Ä°zmir ve Trabzon’da, 25-64 yaÅŸ grubundakilere güzellik algısı ve estetik uygulamalarla ilgili görüÅŸleri soruldu. Çıkan sonuçlara göre yaÅŸlanma karşıtı olan estetik uygulamaların yükseliÅŸte olduÄŸunu belirten araÅŸtırmanın koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Özmen, “Toplumun önemli bir kısmı  estetik iÅŸlemler yaptırsa dahi bunu dile getirmiyor ve gizliyor. ‘EstetiÄŸe sıcak bakmıyorum’ deseler de yaÅŸlanmayı geciktirip, gençliÄŸi uzatacak formüller peÅŸindeler. Dünyada en çok estetik iÅŸlem yapılan 8 ülkeden biri olmamız da araÅŸtırma sonuçlarımızı doÄŸruluyor” dedi.
 
Saç ekimine dikkat
 
Prof. Dr. Akın Yücel ise, “Çıkan sonuçlar bize insanımızın güzelliÄŸe büyük önem verdiÄŸini söyledi. Ayrıca gördük ki ‘genç kalmak’ önemseniyor. En büyük estetik sorun olarak sırasıyla fazla kilolar, kalın bel-göbek gibi bölgesel yaÄŸ fazlalıkları ve burun biçimi sıralanıyor” diye konuÅŸtu. Dernek BaÅŸkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan da ÅŸu uyarılarda bulundu: “Biz bu talebi karşılayacak sayıda deÄŸiliz. Talep artınca hekim olmayan kiÅŸiler de iÅŸin içine girdi. ÖrneÄŸin saç ekimi, büyük olmasa da bir cerrahi iÅŸlem. Bunu hekim olmayanlar yapmaya baÅŸladı.  Teknikerler saç ekiyor. Bir ÅŸey ucuzsa orada bir sıkıntı vardır, dikkatli olun.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.