Sosyal Medya

Yakılan Selahaddin Minberi'nin yenisini Türk ustalar yapmıştı

Müslüman Ümmetinin tarihindeki sıcak yara insanların zihinlerine acı bir hatıra olarak kazınmıştır.



 21 AÄŸustos 1969 tarihinde Denis Ruhan adlı fanatik bir Yahudi tarafından yakılan Mescid-i Aksa, bu hain saldırının 42. yıldönümünde halen yangın yeri.

Müslümanların ilk kıblesi esaret altında kurtarılmayı beklerken Siyonist teröristler, bu mübarek camiye yönelik saldırılarını her geçen gün daha da artırıyor. Ä°ÅŸgalin bir simgesi olarak görülen bu hain yangında yüzlerce yıllık 'Selahattin Eyyubi Minber'i de yanmıştı.

Mescid'i Aksa, 1969'daki hain saldırının yıldönümünde yine mahzun ve yine yanmaya devam ediyor. 21 AÄŸustos 1969 tarihinde Denis Ruhan adlı fanatik bir Yahudi tarafından yakılan Mescid-i Aksa, bugün de büyük tehlike altında.

 

YÜZLERCE YILLIK MÄ°NBERÄ° DE YAKTILAR

Siyonist Teröristler, Mescidi Aksa'nın yerinde Siyon Mabedi olduÄŸu iddialarından yola çıkarak Mescidi Aksa'yı ortadan kaldırabilmek için uzun yıllardır çalışıyor. 1967 yılında DoÄŸu Kudüs'ü iÅŸgal eden Siyonistler bu tarihten hemen sonra kutsal beldelerdeki Ä°slam'ın simgesi yapılara saldırmaya baÅŸladılar. ÇeÅŸitli bahanelerle birçok yapıyı, camiyi, evi ve tarihi eseri ortadan kaldıran terör devleti, Mescid-i Aksa'ya da saldırmaktan geri durmadı.

21 AÄŸustos 1969'da Denis Ruhan adlı fanatik bir yahudi Mescidi Aksa'yı yakma giriÅŸiminde bulundu ve bu bilinçli bir ÅŸekilde yaptırıldı. Camiyi yok etmenin Mesih'in geliÅŸini hızlandıracağına inandığını söyleyen Rohan, daha sonra delilik raporu aldı ve Ä°srail'den sınır dışı edildi, herhangi bir ceza da almadı. Çıkan büyük yangında yüzlerce yıllık birçok tarihi eser yandı, kül oldu. Bunların arasında olan Selahattin Eyyubi'nin fethin niÅŸanesi olarak Kudüs'e getirttiÄŸi 'ahÅŸap minber' de vardı.

 

YAKILAN SELAHATTÄ°N MÄ°NBERÄ°NÄ° TÜRK USTALAR YENÄ°DEN YAPTI

Müslümanlar, Ä°srail'in Kudüs'ü iÅŸgal ettiÄŸi 1967 Ä°srail-Arap savaşından iki sene sonra gelen bu yangını, yaÅŸadıkları acının sembolü olarak algılarken, bu hain saldırı esnasında yakılan ahÅŸap minberin aynısı 38 yıl sonra Türk ustalar tarafından yapıldı. Yapımı ve montaj çalışmalarında iki Türk kündekâri ustası Recep Elitok ve Mehmet Ali Uçar'ın da çalıştığı ahÅŸap minber, dört yılı aÅŸkın bir çabanın ürünü olarak Amman'da yapıldı ve eski yerine yerleÅŸtirildi. El Aksa'nın yakılan minberinin yapımı için 1.75 milyon dolar (2.45 milyon YTL) harcadı. Minberin montajı tümüyle tamamlanarak eski yerine yetiÅŸtirildi. 'Selahaddin minberi' olarak tanınan orijinal minberi, aslen bir Türk olan Nureddin Mahmud Zengi 1168'de yaptırmıştı.

 

MESCÄ°D-Ä° AKSA Ä°ÇÄ°N TEHLÄ°KE DEVAM EDÄ°YOR

DiÄŸer taraftan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar da devam ediyor. 1967 yılında ırkçı Siyonistler tarafından iÅŸgal edilen kutsal topraklar bugün tamamen Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Ä°ÅŸgalcilerin uydurduÄŸu yasaların da zorlamasıyla Kudüs'ün, gerçek sahipleri göç ettirilerek bir Yahudi ÅŸehrine dönüÅŸtürülmeye çalışılıyor. Ä°srail, Mescid-i Aksa ve Kubbetü's-Sahra'ya sahip bir Kudüs'ün, Ä°slâm kimliÄŸinden asla soyutlanamayacağının bilincinde. Mescid-i Aksa'nın altında yürütülen ve Aksa'nın temellerini tehdit etmeye baÅŸlayan kazı çalışmaları, iÅŸgalci Ä°srail'in Aksa'yı ve Kudüs'teki diÄŸer Ä°slâm mukaddesatını yıkma hedefine yöneldiÄŸinin açık göstergesi olarak görülüyor.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.