Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Bahçeli'yi rakamlarla ikna etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşmesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili detayları anlattığı ve Bahçeli'nin Erdoğan'ın verdiği rakamlar sonrası ikna olduğu ortaya çıktı.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki gün gerçekleÅŸen ikili görüÅŸmesinde ülke gündemindeki önemli baÅŸlıkların ele alındığı öÄŸrenildi.

Toplantıda ErdoÄŸan, emeklilikte yaÅŸa takılanlarla ilgili rakamları paylaÅŸtı ve bunun ekonomiye vereceÄŸi zararı anlattı. ErdoÄŸan, konuÅŸmasının büyük bölümünü buna ayırdı ve grup toplantısında verdiÄŸi örneklerin benzerini Bahçeli'ye de aktardı.

Elindeki istatistikleri de paylaÅŸan ErdoÄŸan, tartışma kapsamına giren çalışan sayısının 6 milyonu aÅŸtığını, bunun toplam maliyetinin 750 milyar lira olacağını tekrarladı. ErdoÄŸan, 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kiÅŸinin 40 yıl çalışmadan devletten maaÅŸ ve saÄŸlık sigortası hizmeti alacağı örneÄŸini verdi.


Türkiye'de ortalama emeklilik yaşının 52, Avrupa ülkelerinde ise 65 olduÄŸu aktarıldı. Bilgilendirmenin ardından Bahçeli, bu konuda ErdoÄŸan'ın kaygılarına katıldığını dile getirirken CumhurbaÅŸkanı da yakın çevresine "Bahçeli ikna oldu" görüÅŸünü iletti.

GRUP TOPLANTISINDA SON NOKTAYI KOYMUÅžTU

ErdoÄŸan Salı günü partisinin grup toplantısında emeklilikte yaÅŸa takılanlar tartışmasına son noktayı koymuÅŸtu. Erken emekliliÄŸi sosyal güvenlik sisteminde tasvip etmiyoruz diyen ErdoÄŸan, "Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kiÅŸi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52'dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaÅŸ alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomik kurtuluÅŸ savaşı verdiÄŸimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.