Sosyal Medya

Güncel

NYT gazetesi Selman'a sponsor olmaktan vazgeçti

NYT, Suudi Veliaht Prensi'nin himayesindeki "Çöl'deki Davos" diye bilinen Geleceğe Yatırım Girişimi konferansından medya sponsorluğunu çekti



ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), son dönemde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti konusunda eleÅŸtirilerin hedefi olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde düzenlenecek GeleceÄŸe Yatırım GiriÅŸimi (Future Investment Initiative) adlı konferanstan sponsorluÄŸunu çektiÄŸini açıkladı.
 
NYT sözcülerinden Eileen Murphy, yaptığı açıklamada, gazetenin Prens Muhammed himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek konferanstan medya sponsorluÄŸunu çektiÄŸini duyurdu.
 
Söz konusu konferansın diÄŸer sponsorları arasında Bloomberg, CNBC, CNN gibi diÄŸer ABD'li basın kuruluÅŸları bulunuyor.
 
Çöl'deki Davos
 
Future Investment Initiative, "Çöl'deki Davos" olarak biliniyor.
 
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın da yazarları arasında bulunduÄŸu Washington Post gazetesi, ABD istihbaratının yaptığı bir dinlemede, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Kaşıkçı'nın bazı vaatlerle Suudi Arabistan'a dönmesinin saÄŸlanması, daha sonra da tutuklanmasını emrettiÄŸini ileri sürmüÅŸtü. 
 
Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve OrtadoÄŸu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna gitmiÅŸ ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.