Sosyal Medya

ABD'den rahip Brunson'la ilgili son dakika açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington'daki Amerikan Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü'nün (JINSA) yıllık akşam yemeğinde yaptığı açıklamada, "Bu onların yapacakları doğru şey olur, bu Türkiye'nin yapması gereken insani bir şey... Çok yakında (Brunson) ve eşinin Amerika'ya geri dönebileceğinden çok umutluyum" dedi.



Reuters'te yer alan habere göre; serbest bırakılmasının ABD-Türkiye iliÅŸkileri için ne anlama geleceÄŸini sorulduÄŸunda Pompeo, "Bu önemli bir adım" dedi.

Ä°zmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Ä°ki yıl önceki darbe giriÅŸiminin ardından hükümetin darbe giriÅŸiminden sorumlu tuttuÄŸu FETÖ ve PKK ile baÄŸlantıları bulunduÄŸu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya baÅŸlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuÅŸtu. (Reuters)

ERDOÄžAN'DAN ABD'YE RAHÄ°P BRUNSON MESAJI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olması sebebiyle, ben yargıya müdahale edecek konumda deÄŸilim. Ben, demokratik bir Cumhuriyet, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin CumhurbaÅŸkanıyım. Dolayısıyla yargı ne karar verirse, o karara uymak zorundayım. O iÅŸin muhatabı olanlar da yargı kararına uymak zorundadırlar. Olay budur." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.