Sosyal Medya

CHP'nin İstanbul adayı için sürpriz bir isimin adı zikrediliyor

CHP, büyükşehirlerde aday arayışına hız verdi. Kılıçdaroğlu, İstanbul için parti dışından da isim arayışında. Hedefi ise iş dünyası. İstanbul’da Muhtar Kent’in ismi konuşuluyor.



31 Mart yerel seçimlerinde gözler Ä°stanbul’da olacak. Mega kenti yönetecek ismin belirleneceÄŸi seçimler öncesinde CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, rotayı parti dışına çevirmiÅŸ durumda. Yerel seçimlere “Ä°stanbul’u yeniden dünya kenti yapacağız” propagandası ile girmeyi önüne koyan CHP, bu anlayışa uygun isim arayışında. Hedefi ise iÅŸ dünyası.
 
CEO aday
Geçen hafta kulislere, eski TÜSÄ°AD BaÅŸkanı Ümit Boyner’e CHP tarafından adaylık teklifi yapıldığı bilgisi düÅŸmüÅŸtü. Bu hafta aldığımız bilgilere göre Ümit Boyner bu teklifi kabul etmedi.
 
Yine kulis bilgilerine göre KılıçdaroÄŸlu’nun yeni baÅŸkan adayı da iÅŸ dünyasından. Bu isim, Coca-Cola’nın eski CEO’su Muhtar Kent. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun talimatı ile bir ekibin Kent’le temasa geçtiÄŸi edindiÄŸimiz diÄŸer bir bilgi.
 
Parti içinden son aday GüneÅŸ
CHP’de Ä°stanbul için Akif Hamzaçebi, Aykut ErdoÄŸdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal aday olmak istediklerini daha önce açıklamışlardı. Özellikle Hamzaçebi ve Tekin uzun süredir de sahada. CHP’de parti içinden adı geçen son aday isim ise HurÅŸit GüneÅŸ. Genel merkez koridorlarında bazı eski Ä°stanbul milletvekilleri ve il yöneticilerinin GüneÅŸ’e teklif getirdikleri ve genel baÅŸkan nezdinde destek çalışmalarına baÅŸladıkları konuÅŸuluyor. GüneÅŸ’in ise adaylık açıklaması için biraz daha beklemek istediÄŸi iddia ediliyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.