Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Elon Musk'ın göz bebeği iflas mı ediyor ?

Tesla, son zamanlarda Model 3 ile yaşadığı sıkıntılarla gündeme geliyor. Böyle olunca da Elon Musk için stresli bir dönem başlıyor. Geçtiğimiz günlerde sıkça duyduğumuz iflas haberlerine karşı Musk, alaycı ve komik bir yaklaşımla tweet atmıştı. Yaşanılan bu durum, iflas haberlerini düşündürür cinsten olduğunu da söyleyelim. Bakalım Tesla Model 3 için son durum ne?



Sızan bilgilere göre, Kaliforniya’da bulunan Tesla fabrikasındaki işçilerin pazartesi günü eve gönderildiÄŸi ortaya çıktı. Durum böyle olunca, çalışanlarda bir takım söylemler de bulundu. Çalışanlara göre, Tesla Model 3 üretimi ilerleyen günlerde aksama olacağını ve hatta 4 ile 5 gün sonra da duraksayacağını bildirdi.
 
İşçiler için yapılan açıklamaya göre ise, “tatil günlerini kullanabilirler veya ödemesiz iÅŸe gidebilirler ve bazıları için de baÅŸka bir fabrikada çalışma seçeneÄŸi sunulabiliriz” söylemlerinde bulundu. Hatta Tesla sözcüsünün haber bültenine verdiÄŸi demeçte, “bu olayın otomasyon iyileÅŸtirilmesi” olduÄŸunun altını çizdi. Yapılan bu açıklama, Tesla araçlarının üretimini arttırmaya yönelik olduÄŸu söyleniyor.
 
Son olarak geçtiÄŸimiz günlerde Elon Musk, araç hakkında bir takım açıklamalarda da bulundu. Yapılan açıklama göre, “Orta fiyatlı elektrikli sedanın çok fazla yeni teknolojiye sahip olduÄŸunu ve üretimin otomatikleÅŸtirilmek yerine işçiler tarafından yapılması gerektiÄŸini”dile getirdi. shiftdelete'in haberine göre bununla birlikte, “Tesla’da aşırı otomasyon bir hataydı. Kesin olmak gerekirse, benim hatam ve insanlar çok abartılıyor” sözlerinide ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.