Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan Afrin tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi Zirvesi'nde Türkiye’nin Afrin’deki güçlerini çekmesi çağrısının, harekatın amacının idrak edilemediğini gösterdiğini ifade etti.



DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi Zirvesi'nde Türkiye’nin Afrin’deki güçlerini çekmesi çaÄŸrısına iliÅŸkin, "Suriye krizinin en başından itibaren ülkede kan ve gözyaşının dindirilmesi, ÅŸiddetin azaltılması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve yerlerinden edilen milyonlarca mülteciye kucak açılması baÄŸlamında ağır bir sorumluluk üstlenen Türkiye’nin katkılarının görmezden gelinmesi hakkaniyetle baÄŸdaÅŸmayan büyük bir talihsizliktir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Zeytin Dalı Harekatı'nın amacı idrak edilememiş"

Aksoy, konuya iliÅŸkin bir soruya verdiÄŸi yazılı yanıtta, Suudi Arabistan'ın Dahran kentinde 15 Nisan'da yapılan Arap Ligi Zirvesi'nde kabul edilen “Suriye'deki GeliÅŸmeler” baÅŸlıklı kararda Türkiye’nin Afrin’deki güçlerini çekmesi çaÄŸrısında bulunulması ve bunun "Suriye krizine çözüm bulunması yönündeki çabalara destek niteliÄŸinde olacağının" ileri sürülmesi, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının idrak edilemediÄŸini gösterdiÄŸini ifade etti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın meşru müdafaa amacıyla yapılan terörle mücadele faaliyeti olduğuna dikkati çeken Aksoy, şunları belirtti:

"Suriye’yi bölmeyi hedefleyen bir terör örgütüne karşı yürütüldüğü için aynı zamanda ülkenin siyasi birliÄŸinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmektedir. Nitekim, ülkelerin siyasi birliklerine, toprak bütünlüklerine ve egemenliklerine saygı Türkiye’nin özenle gözettiÄŸi ilkelerin başında gelmektedir. Bahse konu kararda, Suriye krizinin en başından itibaren ülkede kan ve gözyaşının dindirilmesi, ÅŸiddetin azaltılması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve yerlerinden edilen milyonlarca mülteciye kucak açılması baÄŸlamında ağır bir sorumluluk üstlenen Türkiye’nin katkılarının görmezden gelinmesi hakkaniyetle baÄŸdaÅŸmayan büyük bir talihsizliktir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.