Sosyal Medya

Güncel

ABD'li papaz yarın hakim karşısına çıkıyor

İzmir'de, FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapis cezası istenen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'un yargılanmasına yarın başlanacak.



Ä°zmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak duruÅŸmada Brunson, "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç iÅŸlediÄŸi" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin güvenliÄŸi bakımından niteliÄŸi itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak. 
 
Tercüman eşliğinde savunma yapacak olan Brunson hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ'nün üst düzey yöneticileri ile bağlantısı vurgulandı.
 
TRUMP, ERDOÄžAN'DAN Ä°STEMÄ°ÅžTÄ°
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendilerinden Brunson'u istediğini söylemiş, Erdoğan'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i işaret ederek, "Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin" ifadelerini kullanmıştı.
 
NE OLMUÅžTU?
 
FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç iÅŸlediÄŸi iddiasıyla tutuklanan Brunson hakkındaki iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında PKK ve FETÖ adına suç iÅŸlediÄŸi ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliÄŸi içinde olduÄŸu, bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iÅŸ birliÄŸi yaptığı belirtilmiÅŸti. 
 
Ä°ZMÄ°R/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.