Sosyal Medya

YaÅŸam

Meteoroloji'den İstanbul'a sağanak uyarısı: 4 gün sürecek

İstanbul'da bazı bölgelerde dolu ve sağanak yağmur etkili oluyor. Küçükçekmece'de önce yağmur ardından da dolu yağışı etkili oldu. Dolu yağışı kısa sürdü. Meteoroloji'den yağılan değerlendirmeye göre tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.



Güneşli bir cumartesi gününün ardından İstanbullular pazar gününe sağanak yağışla başladı. Kapkara bir sabaha uyanan İstanbul'da gün içerisinde ara ara sağanak yağışlar bekleniyor.

İstanbul'da yer yer etkili kuvvetli olan sağanak nedeniyle vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

AA muhabirinin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren yer yer etkili olmaya başladı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilen kentte, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

VatandaÅŸlara özellikle yağışın kuvvetli olması beklenen Ä°stanbul, Yalova ve Kocaeli'de yaÅŸanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi sorunlara karşı dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu. 

Ayrıca, kentte etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle de çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba, doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SAÄžANAK VATANDAÅžLARA ZOR ANLAT YAÅžATTI

Bu arada, sağanak nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

YaÄŸmura hazırlıksız yakalanan vatandaÅŸlar otobüs duraklarına, bina giriÅŸlerine ve kapalı yerlere sığındı. 

Etkili yağış nedeniyle bazı bölgelerde de su birikintileri oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışlarına karşı vatandaşları uyardı.Bir uyarı da Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Şen, twitter üzerinden yaptığı açıklamada tüm yurtta yağmurun 4 gün süreceğini duyurdu.

YAÄžMUR 4 GÃœN SÃœRECEK

Bir uyarı da Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, twitter üzerinden yaptığı açıklamada tüm yurtta yağmurun 4 gün daha süreceğini duyurdu. Şen şunları söyledi: "Mart bir daha kapıdan baktıracakmı acaba. bence her şey olabilir mart ayı herzaman sürprizler ayıdır."

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Niğde, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Marmara'nın kuzeyi ve doğusu ve Batı Karadeniz ile Bursa, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOÄžUANADOLU'YA KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Marmara'nın kuzeyi ve doğusu ve Batı Karadeniz ile Bursa, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; sabah saatlerinden sonra il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 13

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 5

Diyarbakır: Çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 17

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.