Sosyal Medya

Güncel

Yeni oyun: PKK tasfiye edilerek PYD çatısına girecek!

Ankara'da hükümet kaynakları son aylarda, yeni bir plandan söz etmeye başladılar. PKK’nın tasfiye edilerek PYD çatısına gireceği, bunun da ABD ve AB ülkelerini ‘terör örgütü PKK ile işbirliği yapan taraf’ olmaktan kurtarma amacı taşıdığı iddia ediliyor. Bir süreden beri, bazı akademisyenler ve emekli askerlerin dile getirdiği bu iddia, hükümet düzeyinde de değerlendirmeye alındı. Etkili bir bakan, başta ABD olmak üzere batının terör örgütleri YPG ve PYD üzerindeki baskıları azaltmak ve PKK kaynaklı sorunları ortadan kaldırmak için yeni bir plan peşinde olduklarını dile getirdi.



Ä°lgili bakan ÅŸu iddialarda bulundu:
 
“Orta vadede PKK’nın tasfiyesi tartışılıyor. Bu tasfiyenin, ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin yeni projesi olduÄŸu iddiası var. Suriye’de PYD ve YPG’nin güçlendirilmesi, demokratik bir yapı görüntüsü verilebilmesi ve onlara alan açılması adına, PKK isminden kurtulacaklar. Ä°sim deÄŸiÅŸecek ama iÅŸlevlerini bu iki yapının içinde sürdürecek. Böylece, Türkiye’nin itirazlarının azaltılması ve dikkatlerin baÅŸka tarafa çevrilmesi saÄŸlanacak.
 
IRAK’TAN SONRA SURÄ°YE
 
PKK’nın terör örgütü olarak tanınmasına raÄŸmen zaman zaman destek verdiÄŸi ortaya çıkan batılı ülkeler, bu baskıdan kurtulacak. Yeni oyun planında, PKK, PYD’ye yamanacak.
 
Sivil siyaset görüntüsü altında, PKK bu yapının silahlı gücü olarak var olmaya devam edecek. GeçmiÅŸte Kuzey Irak’ta peÅŸmergelerle yapılan planın benzeri, Suriye sınırında Kürtlerin yerleÅŸmesini saÄŸlamak için planlanıyor. Bu plan, devlet ve hükümet kademelerinde deÄŸerlendiriliyor.”
 
Üç gün önce ABD’nin Türkiye’ye yaptığı, “YPG’nin PKK’ya karşı savaÅŸtırılması” önerisi de hükümet cephesinde, benzer planın bir parçası olarak nitelendiriliyor. PKK’nın, YPG-PYD çatısı altına girerek görünmez olmasının, ‘PKK’nın gömlek deÄŸiÅŸtirmesi’nden baÅŸka bir anlam taşımadığı dile getiriliyor.
 
kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.