Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çavuşoğlu'ndan Arap Birliği Genel Sekreteri'ne sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afrin operasyonu hakkında eleştirel ifadeler kullanan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt’a tepki gösterdi.



54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda Orta DoÄŸu konularının ele alındığı oturumda Ebu Gayt, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili olarak, ''Her zaman Türkiye'nin davranışlarını anlamaya çalışıyorum. Türk arkadaÅŸlarıma, kardeÅŸlerime, meslektaÅŸlarıma, arkadaÅŸlarıma sesleniyorum; sınırınızın güneyindeki bir Arap ülkesine müdahale ettiÄŸinizin bilincinde olmalısınız. Bu ÅŸekilde eyleme geçmeden önce ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir.” ifadelerini kullandı.
 
Terörle mücadele için oradayız
 
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu konuÅŸma sırası tekrar kendisine geldiÄŸinde Ebu Gayt’ın sözlerine, Arap BirliÄŸi’nin politika ve açıklamalarındaki tutarsızlıklarına dikkati çekerek tepki gösterdi. Suriye'de uluslararası hukuk zemininde hareket ettiklerini vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin meÅŸru müdafaa hakkını kullandığını ve terör örgütleriyle mücadele için orada olduÄŸunu söyledi.
 
Çavuşoğlu, "Şunu söyleyeyim biz Suriye'de terör örgütüyle mücadele için oradayız. Halkımızı ve sınırımızı korumak adına uluslararası hukuktan doğan meşru hakkımızı kullanıyoruz." diye konuştu.
 
ÜYE ÜLKENİZİN LİDERİ YARIM MİLYON İNSANI ÖLDÜRDÜ
Arap BirliÄŸi’nin Suriye rejiminin politikalarına kayıtsız kalırken, Türkiye’yi eleÅŸtirmeye kalkmasına tepki gösteren ÇavuÅŸoÄŸlu, “Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keÅŸke.” dedi.
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye’ye eleÅŸtiriler yöneltmeye kalkan Arap BirliÄŸi’nin, Suriye’de askeri harekatlar düzenleyen ABD baÅŸta olmak üzere diÄŸer Batılı ülkelere sessiz kaldığına da dikkati çekti.
 
DışiÅŸleri Bakanı, Arap BirliÄŸi’nin bazı ülkelerinin Kudüs konusunda Filistin ve Ãœrdün'e baskı uygulamasını, Arap BirliÄŸi’nin ise buna mani olamamasını da sert sözlerle eleÅŸtirdi ve “Maalesef sizin sisteminiz iÅŸte bu” diyerek sözlerini tamamladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.