Sosyal Medya

Güncel

Arap parlamenter, İsrail Meclisinden çıkmaya zorlandı

İsrail Meclisi Knesset’in Arap parlamenteri Hanin Zoabi, İsrail işgal ordusunun Filistinlilere uyguladığı şiddete dair yaptığı eleştiriler nedeniyle oturumdan çıkmaya zorlandı.



Arap48 tarafından aktarılan habere göre; İsrail Meclisi Knesset'in Arap parlamenteri Hanin Zoabi, İsrail işgal ordusunun Filistinlilere uyguladığı şiddete dair yaptığı eleştiriler nedeniyle oturumdan çıkmaya zorlandı.

ZOABÄ°: Ä°SRAÄ°L ORDUSUNU NASIL ADLANDIRALIM?

Knesset EÄŸitim Komitesi toplantısında konuÅŸan Zoabi, Ä°srail iÅŸgal güçlerinin Filsitinlileri öldürmesini eleÅŸtirdi. Zoabi, “Bir kiÅŸi hayatında bir kere dahi adam öldürse bir katildir. Biz her gün deÄŸil ama ara sıra adam öldüren bir orduya ne demeliyiz?”dedi.

EÄŸitim Komitesi BaÅŸkanı Yakov Margi Zoabi'ye cevaben, “Ä°srail askerleri katil deÄŸildir. Katlanılmaz bir gerçekliÄŸin içinde faaliyet gösteriyorlar.” dedi.

ZOABÄ°'YE MAVÄ° MARMARA VURGUSU

Odayı terk etmeden önce Zoabi eÅŸyasını almak istedi ancak aşırılıkçı parlamento üyesi Yahudi Yurt Partisi'nden Shuli Moalem-Refaeli: “Belki bazı eÅŸyanı da Marmara'da unuttun”diye konuÅŸtu.

Moalem-Refaeli'nin bu çıkışı ise 2010 yılında İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı kuşatmayı kırmak için yola çıkan, içinde yardım malzemelerinin bulunduğu ve 10 Türk vatandaşının İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldüğü Mavi Marmara Gemisi'ne bir göndermeydi. Knesset üyesi Zoabi de Mavi Marmara'daydı.

Eğitim komitesi, eğitim bakanlığının elini güçlendirmek için sol görüşlü örgütlerin okullara girmesini yasaklayacak bir kanun tasarısını görüşmek amacıyla toplanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.