Sosyal Medya

Güncel

Lavrov'dan 'Suriye Ulusal Diyalog Kongresi' açıklaması

Rusya Dışişleri Sergey Lavrov, Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’yle Cenevre görüşmelerinin işleyişinin destekleneceğini belirterek, 'Türk ve İranlı meslektaşlarımızla, tüm bölgesel ve uluslararası oyuncuları kongrede yer almaya davet ettik.' dedi.



Lavrov, Suriyeli muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) BaÅŸkanı Nasır Hariri ile baÅŸkent Moskova'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin temel amacının, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) himayesindeki Cenevre sürecinin daha etkin bir hale getirilmesi olduÄŸuna iÅŸaret eden Lavrov, "Böylelikle, bütün Suriyelilerin arasındaki diyalog, herkesin beklediÄŸi sonuçları getirebilecek." diye konuÅŸtu.

Soçi'de, Suriye toplumunun hem hükümet hem de muhalefet temsilcilerinin bir çatı altında toplamaya çalışacaklarını anlatan Lavrov, "Türk ve İranlı meslektaşlarımızla, tüm bölgesel ve uluslararası oyuncuları kongrede yer almaya davet ettik." dedi.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev, önceki gün yaptığı açıklamada Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılacak ülkelerin listesi konusunda görüş birliğine vardığını duyurmuştu.

Suriye'deki ateşkesin garantör ülkeleri Rusya, İran ve Türkiye, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi şehrinde toplanması için anlaşmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.