Sosyal Medya

Coğrafyamız

KYB 'PYD'ye yardım ederiz' diyor

Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı peşmergeleri, Afrin'de TSK'ya karşı PYD'ye yardım etmek istediklerini ilan etti. Açıklama KYB yetkilisi Mala Bahtiyar'dan geldi.



Afrin'de gerçekleÅŸtirilen Zeytin Dalı Harekatı'na Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden küstah bir tepki geldi. Talabani'ye baÄŸlı Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) partisinin politbüro üyesi Mala Bahtiyar, PeÅŸmerge'nin TSK'ya karşı koymak için Afrine destek birlik göndermeye hazır olduklarını belirtti.

Kerkük'ten kaçan Peşmerge 'PYD'ye yardım ederiz' diyor

PEŞMERGE GÖNDERMEK İSTİYORLARMIŞ

KYB'nin bir toplantısına katılan Bahtiyar, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zeytin Dalı operasyonu hakkında gelen sorulara cevap veren Bahtiyar, TSK karşısında Afrin'e PeÅŸmerge yollamak istediklerini açıkladı.

Bahtiyar, “Bölge ülkeleri, özellikle de Türkiye tavrımızın ne yönde olduÄŸunu biliyor. Mümkün olursa Afrin’e ÅŸimdi yardım ederiz. Ä°zin verilirse güçlerimizi göndeririz”sözleriyle Afrin'de teröristlerle birlikte olacaklarını skandal bir biçimde açıkladı.

ANKARA Ä°LE MÃœZAKERE

Bahtiyar tehdit nityeliğindeki açıklamalarının arkasına, öncelikle Ankara ile kararın müzakere edileceği, eğer olumlu bir sonuç elde edilmezse Peşmerge'nin Afrin'e gönderileceğini belirtti.

 

IKBY'nin Zeytin Dalı Harekatı’nın baÅŸladığı Afrin’deki Suriyeli Kürt güçlerine TSK’ya karşı koymaları için destek birlikleri göndermeye hazır olduÄŸunu söyleyen Bahtiyar, birlikleri göndermeden önce Ankara’ya yakın zamanda bir müzakere heyeti göndereceklerini ekledi.

 

Kerkük'ten kaçan Peşmerge 'PYD'ye yardım ederiz' diyor

KAÇAK PEŞMERGE TSK'YA KARŞI

Geçtiğimiz aylarda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu sonrasında çıkan olaylarda Irak merkezi hükümeti Haşdi Şabi orduları ile Kerkük'e operasyon gerçekleştirmiş, Kerkük'ten Erbil'e kadar uzanan hat boyunca Peşmerge kaçarak geri çekilmişti.Kerkük'ten kaçan Peşmerge 'PYD'ye yardım ederiz' diyor

Şimdi ortaya çıkan bu durumda Türkiye'yi tehdit ederek gözdağı vermeye çalışan Bahtiyarın sözleri "İbdai'nin ordusundan kaçan Peşmerge Türkiye'ye karşı" yorumlarını beraberinde getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.