Sosyal Medya

Güncel

Uludağ'da mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yürüyüş yaparken uçurumda mahsur kalan ve geceyi eksi 5 derece soğukta ormanda geçiren 3 kişi, helikopterle kurtarıldı. Saniyeler içerisinde vadiden çıkarılan biri yaralı 3 kişi askerlerin omuzlarında hastaneye götürüldü.



Bursa  UludaÄŸ' da doÄŸa yürüyüşüne çıkıp  Åželale  bölgesinde  mahsur kalan 3 kiÅŸi sabah saatlerinde EskiÅŸehir 1'nci Hava Ãœs Komutanlığı'na baÄŸlı arama kurtarma  ekipleri  tarafından kurtarıldı. Askeri helikopterle bulundukları bölgeden alınan 3 kiÅŸi  UludaÄŸ Ãœniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

18-01/08/mahs.jpg

Dün öğleden sonra Oteller Bölgesi’nden yürümeye baÅŸlayan ve Bakacak Bölgesi’nde ÅŸelaleden aÅŸağıya indikleri esnada mahsur kalan Hüseyin Kartal, Cengiz Konuk ve Abdullah Taner için dün gece Jandarma Arama Kurtarma, BaÅŸbakanlık AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri seferber oldu.

ORMANDA EKSÄ° 5 DERECEDE SABAHLADILAR

Biri hafif yaralı 3 kiÅŸinin mahsur kaldığı bölge çok buzlu ve kayalık olduÄŸu için bölgeye helikopter istendi. EskiÅŸehir’den havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait kurtarma helikopteri gece yoÄŸun fırtına sebebiyle bölgeye iniÅŸ yapamadı.
Yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi de bölgeye inmekte güçlük çekince ateş yakmaları ve kardan ev yapmaları tavsiye edilen 3 kişi ormanda eksi 5 derecede sabahladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopter bir kez daha bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına baÅŸladı. Åžahısların mahsur kaldığı uçurumuna büyük bir ustalıkla inen askeri helikopter, biri yaralı 3 kiÅŸiyi saniyeler içerisinde yukarıya çekip derin vadiden yukarıya çıkardı. Ä°lk müdahaleleri helikopterde yapılan günübirlikçiler UludaÄŸ Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne helikopter ekibinin yardımıyla sokuldu. Ayağında kırık olan bir kiÅŸi omuzlayarak helikopterden indiren askerler sedyeye yatırıp doktorlara teslim etti. Zorlu ÅŸartlarda tamamlanan kurtarma operasyonunun sonunda ölen yada ağır ÅŸekilde yaralanan olmayı herkesi mutlu etti.

BURSA/DHA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.