Sosyal Medya

Güncel

Hem hatalı test yaptılar hem de işten attılar...

Anestezi teknikeri Ö.A., 2 yıldır çalıştığı hastanede kendisinden izinsiz yapılan narkotik testi pozitif çıkınca kuruma girişine izin verilmedi. Başka yerde yaptırdığı testler negatif çıkınca döndüğü işyerinde baskı gören ve dava açtığı için işten çıkarılan Ö.A. şimdi kurumdan 255 bin TL tazminat talep ediyor.



Ä°stanbul’da özel bir hastanede 2 yıl anestezi teknikerliÄŸi yapan 30 yaşındaki Ö.A., kan ÅŸekeri rahatsızlığı sonrası kendisinden izinsiz yapılan narkotik (opioit) testinin pozitif çıkması sonucu iÅŸten çıkarıldığı ve saÄŸlığının bozulduÄŸu gerekçesiyle 255 bin liralık tazminat davası açtı.

HABERSÄ°Z NARKOTÄ°K TESTÄ° YAPTILAR

13 Haziran’da yürüyüş yaparken fenalaÅŸtığını, yakın olduÄŸu için gittiÄŸi Maslak’ta bir hastanede hipoglisemi (kan ÅŸekeri düşüklüğü) rahatsızlığı tespit edildiÄŸini belirten Ö.A. başından geçenleri şöyle anlattı: “Çalıştığım hastanede de kontrol yaptırmak istedim. Kan ve idrar örneÄŸi verdim. Test sonuçları temiz çıktı. Ama acil servis hekimi hipoglisemik rahatsızlığının altında bir baÅŸka neden aradı. Benden habersiz ÅŸekilde olduÄŸu ‘opioit’ yani narkotik testi yapıldı. Birkaç saat sonra insan kaynaklarından çağırdılar ve istifam istendi. Bu test çok hassas bir test. Pozitif çıkma nedeni içtiÄŸim iki aÄŸrı kesici. Hayatımda hiç alkol ve sigara bile kullanmadım.”

ÖZEL LABORATUVAR TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Gazete Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre istifa etmeyeceÄŸini söyleyince 10 gün iÅŸten uzaklaÅŸtırıldığını anlatan Ö.A. daha sonra yaÅŸananlara iliÅŸkin ise ÅŸunları aktardı: “Güvenlik kameralarından alınan fotoÄŸraflarım da hastanenin güvenlik kulübelerine asıldı. Kuruma alınmayacağım yazısı asıldı. Özel bir laboratuvarda yaptırdığım test ‘negatif’ çıktı. DoÄŸrulama testinde de aynı sonuç çıktı. Hastane ‘yanlış anlaşılma’ diye iÅŸe geri çağırdı. Ä°ÅŸime kaldığım yerden devam etmek istedim ama olmadı. Şüpheli bakışlarla karşılaÅŸtım, mobbing’e uÄŸradım. SaÄŸlığım bozuldu. Kalp krizi geçirdim, intihara kalkıştım. Ä°znim olmadan narkotik testi yaptıkları için dava açtığım için iÅŸten çıkardılar. Ankara’daki ailemin yanına döndüm ve psikiyatrik tedaviye baÅŸladım. Tüketici Mahkemesi’nde toplam 255 bin liralık tazminat davası açtım. Ayrıca iÅŸe dönüş baÅŸvurusu yaptım. SaÄŸlık Bakanlığı’na da ÅŸikayetimi ilettim. Bilgim dışında narkotik testi yapıldı ve sahte evrakla sisteme girilmiÅŸ.”

Genç kadının davacı olduğu özel hastane ise savunma dilekçesinde, Ö.A. son dönemde aşırı kilo verdiği için narkotik testi yaptıklarını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.