Sosyal Medya

YaÅŸam

Yorumlara bakmadan ürün almıyoruz

Günümüzde tüketicilerin yüzde 80’i bir ürünü satın almadan önce ilk iş olarak internetteki yorumlara bakıyor. Bu kişilerin yüzde 34’ü sıralamada karşılarına çıkan ilk linke tıklıyor. Y kuşağının yüzde 76’sı, Youtube’daki şirket veya marka kanallarına abone oluyor.



Online ticaretin perakende satışlardaki payı her geçen gün artarken, maÄŸazaya giderek alışveriÅŸ yapanlar da internetin nimetlerinden faydalanıyor. Ä°stanbul Sosyal Medya DerneÄŸi (SOSMED) BaÅŸkan Yardımcısı ve Wediacorp Ãœst Yöneticisi (CEO) Funda Åžen muhabirine yaptığı açıklamada tüketicilerin satın alma süreçlerinde sosyal medyanın etkisine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Åžen, günümüzde tüketicilerin yüzde 80 gibi yüksek bir oranının bir ürünü satın almadan önce ilk iÅŸ olarak arama motorlarında ürünü arattığını belirterek, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:      

* Google’da arama yapan kiÅŸilerin yüzde 34’ü sıralamada karşılarına çıkan ilk linke tıklıyor. Bu da demek oluyor ki; Google sıralamalarında yer alan bilgiler tüketicinin ilk izlenimi oluÅŸturma yolunda önemli bir faktör.

* Y kuÅŸağının yüzde 76’sı, Youtube’daki ÅŸirket veya marka kanallarına abone oluyor.      

* Satın alma kararı verirken videoları araÅŸtırarak ürünleri karşılaÅŸtırma olasılıkları 52-70 yaÅŸ arası kitleye kıyasla 1,5 kat daha fazla.

* Yapılan araÅŸtırmalar tüketicilerin yüzde 60’ının bir ürünün videosunu izledikten sonra o ürünü almaya daha yatkın olduÄŸunu gösteriyor. Online tüketicilerin yüzde 96’sı bir ürünü almaya o ürünün videosunu izleyerek karar veriyor.

* Åžen, dünya genelinde Gartner AraÅŸtırma Åžirketi tarafından yapılan bir araÅŸtırmaya göre pazarlama stratejilerinde dijitale ayrılan payın tüm bütçenin yüzde 33’üne denk geldiÄŸine dikkati çekerek, buradan hareketle pek çok pazarlama uzmanının bu alana yatırım yapması için yönetimleri zorladığını anlattı. B2B ve B2C pazarlama uzmanlarının özellikle videolu paylaşımlara yöneldiÄŸini bildiren Åžen, “Videolu paylaşımlar en etkili top 3 sosyal medya pazarlama taktiÄŸi arasında gösteriliyor.” dedi. Åžirketler için sosyal medyanın avantajlarının yanı sıra dezavantajlarına da dikkati çeken Åžen, ÅŸu uyarılarda bulundu: “Marka itibarı yaratmak yıllar alırken, sosyal medya ile bu algıyı yok etmek saniyeler içinde gerçekleÅŸebilir. Ä°ÅŸte bu noktada sosyal medya hesaplarının en iyi ÅŸekilde yürütülmesi gerekiyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.