Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Bakanlık 23 ilde yoksul öğrencilere destek verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yoksul çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik destek de verecek.



Çocuk Hizmetleri Genel  Müdürlüğü öncülüğünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle  çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla baÅŸlatılan "Sosyal ve  Ekonomik Destek (SED)" uygulamasının "Okul Destek Projesi" ile kapsamının  geniÅŸletilmesi kararı alındı.

Ekonomik yetersizlik çeken 105 bin 310 çocuk için ailelerine bu yılın  ekim ayına kadar toplam 682 milyon lira destek saÄŸlayan Bakanlık, yeni projeyle  SED'de psikolojik destek ve okul baÅŸarısı faktörlerini de dikkate alacak.

Bir yıllık uygulama sürecinde bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen  Okul Destek Projesi'yle ailelerde çocuk adına farkındalık oluÅŸturulması,  çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve  imkanların sunulması amaçlanıyor.  Bakanlık, bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocukları sadece  maddi olarak deÄŸil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle  destekleyecek. Bakanlık, ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılmasını  saÄŸlayacak.

23 PİLOT İL SEÇİLDİ

Okul Destek Projesi'ni ilk etapta pilot uygulama olarak baÅŸlatan  Bakanlık, çalışmanın yürütüleceÄŸi 23 ili belirledi.  Buna göre, gelecek yıldan itibaren, AÄŸrı, Antalya, Aydın, Bartın,  Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Ä°stanbul,  Ä°zmir, Karabük, Kırklareli, Konya, MuÄŸla, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta  maddi imkansızlıklar içerisinde olan ve SED'den yararlanan yüzlerce çocuk, "Okul  Destek Projesi" ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan desteklenecek.  Projeyle çocukların psikososyal geliÅŸimlerinin birebir takibinin yanı  sıra eÄŸitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle  çocuklara sosyal fırsat eÅŸitliÄŸi saÄŸlanması, okula devam ile okul baÅŸarı  puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.