Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım'dan Oda TV'ye 500 bin liralık tazminat davası

Başbakan Yıldırım ile oğulları, Oda TV'de yayımlanan haberlerde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle, 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı



BaÅŸbakan Binali Yıldırım ile oÄŸulları, Oda TV'de yayımlanan haberlerde "kiÅŸilik haklarına saldırıda bulunulduÄŸu" gerekçesiyle internet sitesinin imtiyaz sahibi ile sorumlu haber müdürü aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, "odatv.com" adlı internet sitesinde, 5 Kasım'da "Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım'ın iki oğlu çıktı", 8 Kasım'da "Oğlu Binali Yıldırım'ı dinlemedi mi?", 9 Kasım'da da "Böyle oğlum olsun 1 milyar borcum olsun diyecek" başlığıyla haberler yapıldığı belirtildi.

Dilekçede, davalılarca neşredilen sanal yayın organlarıyla sürekli ve sistemli bir şekilde Başbakan Yıldırım ve oğulları hakkında yapılan sözde haberler ile yurt içindeki ve yurt dışındaki Türk Vatandaşlarının, tahrik, teşvik ve sansasyonel bilgilerle kışkırtılıp Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenildiği ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Binali Yıldırım'a halkın nezdinde duyulan güven ve gösterilen itibarın, bu tür asılsız, mesnetsiz ve karalama amacı ile hazırlanan haberler ile sarsılmak istendiği vurgulanan dilekçede, "Sayın Başbakanın hiçbir ticaret şirketi ile ilgisi bulunmamaktadır. Çocukları adına kayıtlı olan şirkette tamamen yasal düzenlemelere uygun şekilde işletilmektedir ve bir vergi kaçırılması gibi çirkin bir durum asla söz konusu değildir." denildi.

Dava dilekçesinde, Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminatın davalılar Oda TV adına imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'ndan tahsil edilmesi talep edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.