Sosyal Medya

Güncel

Ä°Ä°T Bilim ve Teknoloji Zirvesi'nde 'Arakan raporu' kabul edildi

Kazakistan’ın başkenti Astana'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Zirvesi'nde Arakan Müslümanlarıyla ilgili nihai rapor kabul edildi.



Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana'daki Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°TBilim ve Teknoloji Zirvesi'nde Arakan Müslümanlarıyla ilgili nihai rapor kabul edildi.

Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev, Türk heyetinin giriÅŸimiyle ve yoÄŸun çalışmalar neticesinde Arakan Müslümanlarıyla ilgili nihai rapor hazırlandığını belirterek, raporun kabul edildiÄŸini bildirdi.

Raporun kabulünün ardından söz alan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, zirveye baÅŸarıyla ev sahipliÄŸi yapan CumhurbaÅŸkanı Nazarbayev'e ve zirveye katkılarından dolayı Bilimsel ve Teknolojik Ä°ÅŸbirliÄŸi Daimi Komitesi BaÅŸkanı Pakistan CumhurbaÅŸkanı Memnun Hüseyin'e teÅŸekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararların kalıcı olması hepimizin gayretine bağlı

Zirvelerin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, geleceğe yönelik hedefleri ele almak bakımından önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Burada alınan kararların kalıcı olması ve gelecek kuşaklar için önemli izler bırakması hepimizin gayretlerine bağlıdır. Türkçemizde 'Söz uçar, yazı kalır' şeklinde bir deyim var, bu masa etrafındaki tüm kardeşlerimin bu zirvede alınan kararların uygulanmasının takipçisi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Erdoğan, zirvenin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.