Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz şehitlerinin babasından Erdoğan'ı ağlatan şiir

15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası, şehit evlatları için yazdığı şiiri okurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan,  15 Temmuz'da Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda ÅŸehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'un, ÅŸehit evlatları için yazdığı ÅŸiiri okurken gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "15 Temmuz Åžehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Anma etkinliÄŸinde,15 Temmuz gecesine iliÅŸkin görseller ile o gece ÅŸehit olanların fotoÄŸraflarının yer aldığı video izletildi. Bu sırada salonda bulunan baÅŸta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanve eÅŸi Emine ErdoÄŸan olmak üzere ÅŸehit yakınları ve gaziler duygu dolu anlar yaÅŸadı.

Şehit yakınları ve gazilerin tekbirlerleri eşliğinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ya Allah Bismillah Allahuekber" sloganları atıldı.

Gazeteci OÄŸuz Haksever'in açılış konuÅŸmasıyla devam eden programda, FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda ÅŸehit düşen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç ile Ä°stanbul BoÄŸaziçi Köprüsü'ndeki grupta bulunan ve olaylar sırasında ayağından yaralanan gazi Safiye Bayat da 15 Temmuz gecesi neler yaÅŸadıklarını anlattı.

ŞEHİT BABASINDAN ERDOĞAN'I AĞLATAN ŞİİR

Ali Oruç, konuşmasına "Ben, 15 Temmuz 2016 tarihinde kahpe bir hain tarafınca, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit edilen polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç ikiz kardeşlerin babası Ali Oruç'um." diyerek başladı.

"Evlatlarım Ahmet sağ gözüm, Mehmet'im ise sol gözümdü. Mevlam onların şehit olmaları nedeniyle bana sabır vermektedir, mekanları cennet olsun." diyen şehit babası Ali Oruç, "Her ne kadar acı bir olay olsa da Mevlam bana ve aileme bu şehitlik mertebesini layık görmüş diye düşünüyorum. 'Allah şehitlik mertebesi olan böyle bir olayı herkese nasip etmez' diyerek teselli oluyorum." ifadesini kullandı.

Ali Oruç, ikiz evlatları şehit olduğu günden bugüne kadar kendisini ve ailesini yalnız bırakmayanlara teşekkürlerini iletti, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Daha sonra baba Oruç, şehit evlatları için yazdığı şu şiiri gözyaşlarıyla okudu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve salonda bulunan herkes, ÅŸehitlerin babasının ÅŸiirini dinlerken gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

Ali Oruç, şiiri okuduktan sonra tüm salon kendisini "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İdam istiyoruz" diyerek uzun süre ayakta alkışladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.