Sosyal Medya

YaÅŸam

Åžu Suriyeliler!

Yani demem o ki ülkemizdeki Suriyeliler içinde çok sayıda kalifiye elaman var ve bunlar ülkemize yük olmak bir yana kendi alanlarında artı değer katmaktadırlar. İlk günlerde sokaklara dökülerek Suriyelilerin imajına zarar veren kesimin istismarını valiliklerimiz v e belediyelerimiz aldıkları tedbirlerle büyük ölçüde önlediler.



Resul Tosun - STAR

 

Suriyelilerle ilgili ajitasyonlara karşı hükümet vatandaşı bilgilendirdi.

Suç oranlarıylailgili dolaşımdaki rakamların yanlış olduÄŸunu tam tersineSuriyelilerde suç iÅŸleme oranının geçen senelere göre yüzde 5 düştüğünü açıkladı.

Nüfuslarına göre de suç oranının normalin atında olduğu ifade edildi.

Ãœlkesinden uzaktaki Ã¼Ã§ milyon insanın sorunsuz olduÄŸunu söylemek elbette ki inandırıcı olmaz.

Problemlerin çözümüne ev sahibi ülke olarak büyük katkı verdiÄŸimizi zaten Suriyelileritiraf ediyorlar ve her fırsatta teÅŸekkürlerini sunuyorlar.

Ancak bu hususta bizzat Suriyelilerin kurduÄŸu ve Türk kamuoyuna pek yansımayan sivil toplum örgütlerinin de Ã¶rnek çabalar sergilediÄŸini hatırlatmamız lazım.

***

Mesela bunlardan biri Suriye Formu’dur. Hem Suriye içindeki sorunlara hem de Türkiye’deki Suriyelilerin sorunlarına çözüm için sessiz sedasız çalışıyor.

Sadece Suriye içinde 975 elemanıyla maÄŸdurların imdadına yetiÅŸmeye çalışan Suriye Formu, Türkiye’de de Suriyelilere rehberlik ediyor.

İnsani yardım, eğitim, medya, Ar-Ge ve değişik alanlarda hizmet veren 6 cemiyetten oluşan Forum hem Suriyelilerin kendi aralarında kaynaşmaları hem de Türkiye ile uyumu amaçlı Eylül ayının sonunda devasa bir organizasyona hazırlanıyor.

***

Ä°stanbul Yenikapımeydanında 8 gün süreyle konferanslar, paneller, konserler,sportif faaliyetler, el sanatları, tanıtım/satış stantları ve benzeri etkinliklerin yapılacağı büyük bir programa hazırlanıyorlar.

500 bin kişiyiağırlamayı hedefleyen forum yetkilileri, hazırlıklarını sürdürürken değişik kesimlerle de görüşmeler yaparak etkinlik konusunda bilgi veriyorlar.

Forum BaÅŸkanı Mustafa SabbaÄŸ, yardımcısı muhalif koalisyonun baÅŸbakanlarından Äžassan Hito ve medya koordinatörü Muhammed Firas Mansur heyet halinde sunum yapıyorlar.

***

Forumu daha önce ben ziyaret etmiş ve faaliyetleri hakkında bilgi almıştım. Bu etkinlik için de benden destek istediler.

Mesela bu hafta başında 3 Temmuz Pazartesi günü TBMM baÅŸkanı Ä°smail Kahramanbeye sunum yaptılar.

Başkan Kahraman, istediği için bu sunumda bizzat ben de bulundum.

Etkinliklere yurt dışından davet edecekleri sanatçı, akademisyen, sporcu ve diÄŸer katılımcılar konusu için DışiÅŸleri Bakanlığı’na da randevu verildiÄŸinde bir sunum yapacaklar. Konu bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız beye iletildi.

Forum merkezine yakın olduÄŸu için 4 Temmuz Salı günü Esenler Belediye BaÅŸkanı Teyfik Göksü beyle görüştüler.

Önümüzdeki günlerde Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne de sunum yapacaklar.

***

Yani demem o ki ülkemizdeki Suriyeliler içinde çok sayıda kalifiye elaman var ve bunlar ülkemize yük olmak bir yana kendi alanlarında artı deÄŸer katmaktadırlar.

Ä°lk günlerde sokaklara dökülerek Suriyelilerin imajına zarar veren kesimin istismarını valiliklerimiz v e belediyelerimiz aldıkları tedbirlerle büyük ölçüde önlediler.

Bununla birlikte her toplumda olduğu gibi onlar arasında da suça meyilli kendini bilmezler var.

Bunlar zaman zaman bulundukları çevreleri rahatsız edecek hadsizlikler de yapıyorlar.

***

Bu konuda son uyarı baÅŸbakandan geldi. Hem bize, hem Suriyelilere.

Bize, “MisafirperverliÄŸimize laf getirecek davranışlardan kaçının”, Suriyelilere, “Haddini aşıp taÅŸkınlık yapan, suç iÅŸleyen kendisini hâkim önünde, gerekirse sınır dışında bulur” dedi.

Gayet de güzel dedi.

Suçlular bahane edilip masumlar cezalandırılmamalıdır.

Ayrıca Afrin konusu gündemdeyken bu tür ajitasyonlara da dikkat edilmelidir!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.