Sosyal Medya

Güncel

Gazze tükendi

Siyonist ablukasındaki dünyanın en büyük açık hava hapishanesinin feryadını duyan yok. Son 48 saatte ilaç bulamayan 7 kişi öldü



Filistin SaÄŸlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu RiÅŸ, Gazze’de ilaç stokunun tükendiÄŸini açıkladı. Bölgede devam eden Ä°srail ablukası sebebiyle saÄŸlık alanındaki sorunlar büyüyor. SaÄŸlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu RiÅŸ, düzenlediÄŸi basın toplantısında, “Tedavi için Gazze dışına çıkması engellenen hastalardan hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir. Bakanlığın stoklarındaki ilaçlar tükendi” dedi. Gazze dışında tedavinin engellenmesi nedeniyle son aylarda 3’ü çocuk 11 hastanın yaÅŸamını yitirdiÄŸini aktaran Ebu RiÅŸ, Gazze’deki saÄŸlık durumunun “çok tehlikeli” bir dönemden geçtiÄŸini ifade etti.
 
Ramallah’taki Filistin yönetiminin de hastaların Gazze dışına çıkışı önünde engel oluÅŸturduÄŸuna iÅŸaret eden Ebu RiÅŸ, bu yapılanın, Ä°srail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayla tamamlayıcı rol üstlendiÄŸini kaydetti. Ebu RiÅŸ, Filistin yönetiminin, geçen ay bin 622 Gazzeli hastanın sevk iÅŸlemini reddettiÄŸini aktardı.
 
Gazze’deki binlerce hasta, Kudüs, Ä°srail ve Batı Åžeria’daki hastanelerde tedavi görebilmek için Ä°srail’in kontrolündeki BeytHanun Sınır Kapısı’na yönelmek zorunda kalıyor. Hastaların sınır kapısına gitmeden önce Gazze’deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlı Gazze dışındaki tedavi iÅŸlemleriyle ilgilenen birimden sevk kağıdı alması gerekiyor. Söz konusu evrak ise Ramallah’taki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı’na iletiliyor.
 

Son 48 saatte 7 kişi öldü

 
Gazze Åžeridi’nde tıbbi malzeme transferinin durdurulması nedeniyle son 48 saat içinde 7 kiÅŸi hayatını kaybetti.  Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, çeÅŸitli rahatsızlıkları bulunan hastaların Ä°srail tarafından yurt dışında tedavi edilmesine izin verilmemesi ve tıbbi malzeme transferinin engellenmesi nedeniyle Gazze Åžeridi’nde ölenlerin sayısının yükseldiÄŸini açıkladı. Ä°srail’in Gazze’ye tıbbi malzemelerin taşınmasını engellemesinin ardından son 48 saatte 7 kiÅŸi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında akciÄŸer yetmezliÄŸi bulunan 4 yaşındaki Suwar el Masri, kalp rahatsızlığı bulunan Yusuf Zo’rob adlı çocuk ve 20 yaşındaki Said Hazri, çeÅŸitli kronik rahatsızlıkları bulunan Fayez Abu Shaaban da yer alıyor. Öte yandan Musab Bilal Ara, BaraaGhaban adlı çocuklar kalp rahatsızlığı ve 9 aylık Ä°brahim Tabail adlı bir bebek kistikfibrosiz rahatsızlığı çekiyor. 
 
SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸarı Yousef Abu Rish, katıldığı basın toplantısında Gazze Åžeridi’nde 7 kiÅŸinin ilaç, tıbbi malzeme eksiÄŸi ve yurt dışında tedavi olamamaları nedeniyle hayatını kaybettiÄŸini ifade etti. Rish, Ramallah’daki Filistin yetkililerinin Gazze Åžeridi’nde tedavi görenler için gönderilen bin 622 adet tıbbi malzemeyi reddettiÄŸini belirtti.
 
SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Ashraf el Qudra ise, 113 çocuÄŸun acil tıbbi transfere ihtiyacı olduÄŸunu ve Gazze Åžeridi’ndeki durumun kötüye gittiÄŸini söyledi. 
 
KuÅŸatmanın Kırılmasına Yönelik Ulusal Hareketin Sözcüsü Adham Abu Salmeya, tıbbi malzemelerin ulaÅŸtırılamaması ve hastaların tedavi için yurt dışına çıkarılamaması nedeniyle Gazze Åžeridi’ndeki saÄŸlık durumunun kötü olduÄŸunu ifade etti. Salmeya, bu durumdan Ä°srail ve Filistin otoritelerinin sorumlu olduÄŸunu belirterek, uluslararası kuruluÅŸlara bu insanlık suçunu durdurması çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.