Sosyal Medya

YaÅŸam

Görme engelli Hülya bebek örüp satıyor

Manisa'da, görme engelli 27 yaşındaki Hülya Gül, ördüğü bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.



Bulgaristan'da prematüre olarak dünyaya gelen Hülya Gül, kuvöze konuldu. Gül'ün kuvöze konulduÄŸu sırada iddiaya göre doktorunun bantlamayı unutması nedeniyle ışık alan göz damarları kurudu. Doktorun hatası nedeniyle Gül'ün her iki gözü, görme yetisini kaybetti. Annesi ve kız kardeÅŸiyle yaÅŸayan Gül, katıldığı 'Örgü Bebek Ã–rme Kursu' sayesinde ÅŸiÅŸle bebek örmeyi öğrendi.

Görme engelli Hülya bebek örüp satıyor

SİPARİŞLE ÖRÜP SATIYOR

Ayda bir veya iki bebek üreten Gül, hazırladığı bebekleri 30 ila 50 lira arasında satarak, aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Bebek örerken kendini mutlu hissettiğini belirten Hülyla Gül şunları anlattı:
"2014 yılında baÅŸladım. O gün bugündür yapıyorum. Halk eÄŸitimde farklı kurslara gideceÄŸimi umut ediyordum ama bana 'Örgü Bebek Örme Kursu'na gideceÄŸimi söylediler. Ben baÅŸlarda yapamayacağımı düşündüm. ArkadaÅŸlar ve hocamın desteÄŸi ile Ã¶rmeye baÅŸladım. Åžimdi ise isteyenlere sipariÅŸ üzerine satıyorum. BebeÄŸin tamamlanma aÅŸaması ise 7 ila 10 gün arası sürüyor. Çok zor olduÄŸu için ayda bir veya iki tane yapabiliyorum. Ä°nsanlar benden sipariÅŸ olarak bebek istedikleri zaman ben mutlu oluyorum."
Engelli çocuÄŸu olan ailelere seslenen Hülya Gül, "Engelli çocuklarını bu tip kurslara göndersinler." dedi.

Görme engelli Hülya bebek örüp satıyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.