Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan AGİT'in raporuna tepki: Onu siz külahımıza anlatın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT'in referandum raporu ile ilgili 'O raporları biz ne görürüz ne duyarız ne biliriz, biz yolumuza devam ederiz.' dedi.



Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 Referandum sonrasında Beştepe'de halka hitap etti.
 
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AGİT'in raporuna da tepki gösterdi.
 
"GÖLGE DÜŞÜRME YARIŞINA GİRMEYİN"
 
Erdoğan, "Önce haddinizi bilin. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları biz ne görürüz ne duyarız ne biliriz, biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın. Bu ülke Batı'nın hiçbir ülkesinde görülmeyen demokratik seçimini gerçekleştirdi. Sizler bakanlarımıza oralarda toplantı yaptırmazken bu seçimlere gölge düşürme yarışına girmeyin. Artık sür eşşeği Niğde'ye..." dedi.
 
DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ
 
Dışişleri Bakanlığı da AGİT'e bağlı gözlemcilerin Türkiye'deki referandumla ilgili yayınladığı rapora tepki göstermiş ve "Kabul edilemez" demişti.
 
AGÄ°T'Ä°N RAPORU
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na bağlı gözlemciler referandumla ilgili ön raporlarını yayınlamış ve YSK'nın aldığı mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin kararın, hileye karşı alınan tedbirleri boşa çıkardığı ve kanuna aykırı olduğu yorumunda bulunmuştu.
 
Referandumun eşit olmayan şartlarda yapıldığını belirten AGİT temsilcileri, idari kaynakların 'evet' kampanyası için uygunsuz olarak kullanıldığını da ifade etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.