Sosyal Medya

Güncel

Mısır'da OHAL ilan edildi: Asker sokaklara indi, büyük bir gözaltı dalgası başladı

Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde Kıpti Hristiyanlara ait iki kilisenin bombalanması, 43 kişinin ölümü 119 kişinin de yaralandığı olaylar sonrası ülkede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Askerin sokaklara indiği, Muhammed Mursi'nin başka bir cezaevine nakledildiği gelen ilk bilgiler arasında.



Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde Kıpti Hristiyanlara ait iki kilisenin bombalanması, 43 kişinin ölümü 119 kişinin de yaralandığı olaylar sonrası ülkede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
 
Bombalı saldırıların ardından Ulusal Savunma Konseyi ile bir toplantı düzenleyen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, ülkede 3 ay olağanüstü hal ilan etti. Cumhurbaşkanı Sisi, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu oluşturulacağını ve teröre karşı geniş kapsamlı mücadele edileceğini açıkladı.
 
Ayrıca ülkede OHAL ile birlikte büyük bir gözaltı dalgası oluşturulduğu da gelen bilgiler arasında. Özellikle İslami gruplar ve İhvan üyelerine yönelik büyük bir baskıdan söz edilmekte. OHAL kapsamında Muhammed Mursi'nin de kaldığı cezaevinin değiştirildiği ve idam söylentilerinin arttığı yönünde bilgiler de mevcut

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.