Sosyal Medya

Güncel

Bakan Akdağ: Yüzleri kızaracak ve özür dileyecekler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Almanya ve Hollanda'daki politikacıların büyük bir kısmının sınıfta kaldığını belirterek, 'Yarın onlarla çeşitli platformlarda konuştuğumuz zaman yüzleri kızaracak ve özür dileyecekler" dedi.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Almanya ve Hollanda'daki politikacıların büyük bir kısmının sınıfta kaldığını belirterek, "Yarın onlarla çeşitli platformlarda konuştuğumuz zaman yüzleri kızaracak ve özür dileyecekler" dedi.
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Elazığ'da sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Programa, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı ile meclis arasında uyuşmazlık olursa milletin işinin sekteye uğradığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde anlaşmazlık olursa meclis 360 kişiyle cumhurbaşkanına, 'Biz seninle anlaşamıyoruz, milletin hakemliğine gidiyorsun' diyebilecek. Cumhurbaşkanında bu konuda yapabileceği hiçbir şey yok ve seçime gidecek. Aynısını cumhurbaşkanı da meclise yapabilecek. Çünkü her ikisi de millet tarafından seçilmiş kişiler olacak" dedi.
 
"BİR ÜLKENİN ANA MUHALEFET PARTİSİ BAŞKANINDA BU KADAR CEHALET GERÇEKTEN FAZLA"
 
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde seçilme yaşının düşürülmesi ile ilgili bilgi veren Bakan Akdağ, "Tabii ki de gençlere seçilme hakkı vereceğiz. Avrupalı ülkelerin büyük çoğunluğunda seçilme yaşı 18 ve 21 yaştır. 25 yaş olan ülke son derece azdır. Bu ülkelerin Türkiye'nin nüfusunu kıyaslarsanız biz çok daha genciz. Bizden çok daha yaşlı ülkeler 18 ve 21 yaşına seçilme hakkı verirken tabi ki bizde seçilme yaşını düşüreceğiz. Hatta Kılıçdaroğlu, milletvekili sayısı üzerinde spekülasyon yapmaya çalışıyor. Bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanında bu kadar cehalet gerçekten fazla. Çünkü şu anda Türkiye, Avrupa ülkelerine göre milletvekili seçme konusunda en fazla kişiyle seçen bir ülkedir. Biz 80 milyonluk bir ülkeyiz. 140 binden fazla seçmenle 1 milletvekili seçiliyor. Birçok Avrupa ülkesinde 80, 70, 50 30 bine kadar olan var" diye konuştu.
 
Avrupa'da, Almanya ve Hollanda'daki politikacıların büyük bir kısmının sınıfta kaldığını aktaran Akdağ, "Bu politikacılar insan hakları, demokrasi derslerinden zayıf not aldı. Hollanda'daki o kara hadiseyi hepimiz gördük. Ama aynı ülkelerde PKK paçavralarıyla miting yapılmasına müsaade ediliyor. Bu tarihe kara bir leke olarak geçti. Yarın onlarla çeşitli platformlarda konuştuğumuz zaman yüzleri kızaracak ve özür dileyecekler" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.