Sosyal Medya

Coğrafyamız

Org. Akar: El Bab operasyonu bitti!

Fırat Kalkanı harekatında sona gelindi. Taarruz harekatı bitti temizlik aşamasına geçildi. Org. Akar da operasyon bitti dedi. Şimdi dünyada eşi görülmemiş temizlik aşaması başladı.



24 AÄŸustos 2016'da baÅŸlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Fırat Kalkanı harekâtında 177. güne girildi. YoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı bölgede ÅŸuan kısmen sessizlik hakim. Terör örgütü DAEÅž'in Rakka'dan sonra ikinci baÅŸkenti olan El Bab'da büyük ölçüde kontrol saÄŸlandı. Türk Tankları El Bab sokaklarında. Operasyon meskûn mahallerde sürüyor, Taarruz harekatı bitti, temizlik aÅŸamasına geçildi.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TEMİZLİK İÇİN TSK HAREKETE GEÇTİ

El Bab merkezinde DEAÅž’tan temizlenen bölgelerde, mayın ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesinin devam ediyor. DAEÅž bir çok noktaya bubi tuzakları kurmuÅŸ durumda. Askeri kaynaklar DAEÅž'in çok farklı yöntemler kullanarak tuzaklar kurduÄŸu belirtiyor. Temizlik aÅŸamasında meskûn mahallelerin, evlerin, tünellerin, dehlizlerin, bölgedeki bütün deliklerin gözle, ateÅŸle aranması-taranması, yapılacak ve el yapımı patlayıcıların tamamı ortadan kaldırılacak. EÅŸi benzeri görülmemiÅŸ bu temizliÄŸin TSK'ya baÄŸlı profesyonel askerlerle 1,5 ay kadar sürmesi öngörülüyor.

EL BAB'DA KALAN DAEÅž'LÄ° SAYISI


El Bab'ın büyük bölümünde hakimiyeti kaybeden DAEŞ, bombalı araçlar ve canlı bombalarla saldırı düzenlemeye çalışıyor. Bu saldırılara karşı hazırlık yapan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Özel Kuvvetlere bağlı askerler kritik bölgelere gir-çık yaparak kontrol ediyor. Bab meskûn mahallinin güneyinde canlı bomba eylemi gerçekleştirmeye çalışan 2 DEAŞ mensubu terörist de etkisiz getirildi. Bomba yüklü araçla saldırı hazırlığındaki 8 DAEŞ'li teröristte ayrı bir noktada etkisiz hale getirildi. El Bab'da toplam 100-200 arası teröristin kaldığı tahmin ediliyor. Bir çoğuda Rakka'ya doğru kaçmaya başladı.

AKAR: OPERASYON BÄ°TTÄ°

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez ülkeleri ziyaretine katılan Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar'ın Fırat Kalkanı harekâtına iliÅŸkin olarak, 'El Bab'da artık operasyonun bittiÄŸini' söyledi.

SIRADA RAKKA VE MENBİÇ VAR

El Bab sonrası gözler Rakka temizliÄŸine çevrildi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın El Bab'dan sonra iÅŸaretini verdiÄŸi Rakka ve Menbiç operasyonları için hazırlıklar sürüyor. Öncelikle Rakka güzergâhında bulunan Menbiç’in PKK/PYD-YPG teröründen arındırılması gündemde. TSK'nın Menbiç için bütün planları hazır ancak Rakka için ABD ile görüşmeler sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.