Sosyal Medya

EÄŸitim

Türk-Alman Parlamenterler Grubu hangi yüzle Türkiye'ye geliyor?

Alman Meclisi'nin Türk-Alman Parlamenterler Grubu Türkiye'ye gidiyor. Ziyaret heyetinde yer alan Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu, hem iktidar hem de muhalefet partileri ile bir araya geleceklerini söyledi.



Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinin ardından Türk-Alman Parlamenterler Grubu da temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Bugün (5 Şubat) başlayacak ve dört gün sürecek olan temaslar, Alman vekillerin Alman Meclisi'nde Haziran 2016'de kabul edilen Ermeni soykırımı kararından sonra Türkiye'ye yapacağı ilk kapsamlı ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Ziyareti DW Türkçe'ye değerlendiren Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkan Vekili Özcan Mutlu, ikili ilişkilerin önemine dikkat çekerek "Ermeni soykırım tasarısı da dahil olmak üzere iki ülke arasında pek çok ihtilaflı konu var. Ancak Almanya ve Türkiye ilişkileri bir kenara itilemeyecek kadar köklü ve çok yönlüdür. Unutmamamız gerekir ki gündelik siyaset içinde gerek görüş ayrılıklarımız gerekse siyasetçiler geçici ama ikili ilişkilerimiz kalıcıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi ziyaret edecek heyetin içinde yer alan Sol Parti Federal Milletvekili Azize Tank da iki ülke ilişkilerinin işbirliği içinde devam etmesinin gerektiğini vurguladı.

Sol Parti Milletvekili ayrıca Türk kamuoyuna yansıdığı gibi Alman siyasetçilerin Türk siyasetine ders vermek gibi bir misyon içinde olmadığının da altını çizerek şunları söyledi:

"Elbette Türkiye'ye dair eleştirilerimizi dile getireceğiz, ancak Alman siyasetinin de yaşadığı bazı sıkıntılar var: NSU cinayetlerinin devam eden davaları, göçmenlerin ve mültecilerin sorunları, İslamofobi, artan yabancı düşmanlığı gibi. İşte bu konularla ilgili de Türk meslektaşlarımızın görüşlerini alacağız onlarla istişarelerde bulunacağız."

Görüşmeler iki yönlü olacak

Ziyaretin iki yönlü olacağını belirten Azize Tank, öncelikle kültür ve eğitim alanında çalışmalar yapan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle görüşeceklerini kaydetti. Tank, temasların ikinci ayağında ise Türk siyasetçilerle bir araya geleceklerini ve bu temaslarda hem muhalefet hem de iktidar partisinden temsilcilerle görüşeceklerini ifade etti.

Yeşiller Federal Milletvekili Özcan Mutlu, temasların çok yönlü olmasına özen gösterildiğini belirterek "Türkiye iktidar partisiyle sınırlı değil ve Türkiye gerçeğini anlamak istiyorsak onu oluşturan farklı dinamiklerle de temas halinde olmalıyız. Özellikle ikili toplumu sağlam bir zeminde bir araya getirecek alanlar kültürel ve sivil toplum dayanışmasıdır. Siyaset, böyle köprüler üzerinde çok daha emin adımlarla yürüyebilir" dedi.

METİN KÜLÜNK'TEN BİR DİZİ ÇARPICI SORU

Bu arada AK Parti İstanbul Milletvekillerinden Metin Külünk, Türk-Alman Parlamenterler Grubu'nun ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan eleştirdi.

Külünk'ün yönelttiği sorular ve altını çizerek dikkati çektiği çarpıcı noktalar şunlar:

1-Alman Federal Meclisi Türk-Alman Parlamento Dostluk Grubu Üyesi Türk kökenli Vekillerde TR'yi ziyaret edip dostça tavsiyeler yapacaklarmış

2-Dostluğunuzu Ermeni tasarısında gördük. Amacınız 24.9 Almanya seçimleri öncesi aday listesinde yer bulmak için Türkiye'de manevra yapmaktır

3-Diğer amacınızda Türk toplumu nezdinde kaybettiğiniz itibarınızı dost gözükmeye çalışarak seçimlerde oy toplamaktır. Türk Toplumu kanmaz!

4-Madem dostsunuz, hanginiz 15.7 sonrası TR'ye gelip destek verdiniz? Hangi biriniz Büyükelçilik önünde darbe gecesi halkla beraberdiniz?

5-Madem dostsunuz, Alman Meclisinde PKK flamaları gösterilirken, hangi biriniz şehitlerimizin resimleriyle Bundestag'ta dayanışma gösterdiniz?

6-Madem dostsunuz, Türk Halkın %52'si tarafından seçilen Devlet Başkanımız Erdoğan'a küfür eden sözde komedyeni hangi biriniz eleştirdiniz?

7-Madem dostsunuz, partileriniz Almanya'da yasaklı olan PKK'ya yakın derneklerinin faaliyetlerini desteklerken hangi biriniz tavır aldınız?

8-Madem dostsunuz, her gün Türkiye ile ilgili karalama kampanyaları yürütülürken hangi biriniz Alman medyasını objektif davranmaya davet etti?

9-Madem dostsunuz, toplumsal barışın sütunu olan DİTİB itibarsızlaştırma kampanyası yapılırken hangi biriniz DİTİB'in yanında yer aldınız?

10- Madem dostsunuz, @UETD Genel Merkezi geçen hafta saldırıya uğradığında hangi biriniz @UETD'yi ziyaret edip dayanışma gösterdiniz?

11-Madem dostsunuz, Almanya'ya kaçan FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iade edilmesi için hangi biriniz girişimde bulundu?

12-Dost kara günde belli olur. Türkiye ve Almanya'da ki Türk Toplumu siz Türkiye kökenli Vekillerin dostluğuna ve samimiyetine güvenmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.