Sosyal Medya

YaÅŸam

Çocuk yetiştirme yurtları tamamen kapanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Bugüne kadar yavrularımızın yaşadığı ortamları yüzde 95 oranında ev tipi bakım modeline dönüştürdük. 2017’nin sonuna kadar çocuk yetiştirme yurtlarımızı tamamen kapatmış ve dönüştürmüş olacağız" dedi



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bu yıl sonuna kadar çocuk yuvaları ve çocuk yetiÅŸtirme yurtları modellerimize son veriyoruz. Bugüne kadar, yavrularımızın yaÅŸadığı ortamları yüzde 95 oranında ev tipi bakım modeline dönüştürdük. 2017’nin sonuna kadar çocuk yetiÅŸtirme yurtlarımızı tamamen kapatmış ve dönüştürmüş olacağız." dedi.

Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen "Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlerin Atama Töreni"ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Kaya, "Nasıl bir anne baba çocuğunu en iyi şekilde yetiştirip devletine ve milletine hizmet etmek için görev almasını hayal ederse, bizler de bugün bu hayalin gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"41 BİN 227 KİŞİ KAMUDA İSTİHDAM EDİLDİ"

Bakan Kaya, çocukların hayata hazırlanmasının en önemli ayağının istihdam süreci olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet olarak en az iki yıl süreyle sosyal ve ekonomik desteklerimizden yararlanan, koruma ve bakım altında bulunan gençlerimizi kamu kurum ve kuruluşlarımızda istihdam ediyoruz. Bugüne kadar toplam 41 bin 227 kişi kamuda istihdam edilmiştir. 2003 ve 2015 yılları arasında ise toplam 19 bin 925 kişinin kamu kurumlarında istihdamını gerçekleştirdik. Bugün atama yapacağımız kadrolar için bin 924 aday yardımcı hizmetler sınıfı, bin 50 aday ise memur unvanlı kadrolar için tercihte bulunmuştur. Merkezi yerleştirme ve kura ile toplam 2 bin 974 adayın kamu kurum ve kuruluşlarına atama işlemlerini gerçekleştireceğiz."

ÇOCUK YETİŞTİRME YURTLARI TAMAMEN KAPANACAK

Ä°nsana yapılan yatırımın geleceÄŸe yatırım olduÄŸunu vurgulayan Kaya, çocukları aile sıcaklığıyla, anne ÅŸefkatiyle hayata hazırladıklarını dile getirdi. Kaya, "Çocuklarımız için yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak aldığımız bir kararı sizlerle paylaÅŸmak istiyorum. Bu yıl sonuna kadar çocuk yuvaları ve çocuk yetiÅŸtirme yurtları modellerimize son veriyoruz. Bugüne kadar yavrularımızın yaÅŸadığı ortamları yüzde 95 oranında ev tipi bakım modeline dönüştürdük. 2017’nin sonuna kadar çocuk yetiÅŸtirme yurtlarımızı tamamen kapatmış ve dönüştürmüş olacağız." diye konuÅŸtu.

Koruma altındaki çocuklar için önceliğin koruyucu aile modeli olduğunu, bu modelden yararlanamayan çocukların da ev tipi bakım sisteminden faydalandığını belirten Kaya, "Koruma altına alınan yavrularımız eskiden 100-200 kişi kapasiteli, koğuş anlayışıyla yapılmış yuva ve yurtlarda barındırılmaktaydı. Bu dönüşüm sayesinde, en fazla 5-6 çocuğumuzun kaldığı, sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimcisi, öğretmen ve çocuk eğitimcisi gibi meslek personelimizin hizmet verdiği evlerimizde yavrularımızı yetiştirmekteyiz." dedi.

Kaya, konuşmasının sonunda göreve başlayacak gençlere başarı dileğinde bulunarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.