Sosyal Medya

Güncel

FETÖ ile mücadele edenleri FETÖ'cü diye ihbar etmişler

2010 yılı KPSS soruşturmasının sil baştan başladığı günlerde, soruşturmayı başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcı Yücel Erkman’a, FETÖ tarafından kumpas kurulmak istendiği ortaya çıktı. 2015 yılı Mart ayında şüpheliler için düğmeye bastıktan hemen sonra örgüt üyesi öğretmen Nuri Öztürk tarafından tehdit edilen Erkman’a kurulmak istenen kumpasta ise, örgüt üyesi avukatların rol aldığı öğrenildi.



2015 yılı Nisan ayında örgüt üyesi 10 avukat, aynı anda 155’i arayıp Erkman’ı hukuksuz iÅŸlemler yaptığı iddiasıyla ihbar etti. Örgüt mensupları, yaptıkları ihbarlarda gözaltılarda Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’na (CMUK) uyulmadığını ileri sürdü. Yapılan ihbarlardan hemen sonra, örgütün tıpkı Ergenekon ve benzeri davalarda kullandığı ‘önce ihbar sonra kumpas’ metodunu uygulayıp kumpasa zemin hazırlamaya çalıştıkları ortaya çıktı.
 
Örgütün bu yöntemle, ihbarlarını kayda geçirip ilerleyen süreçte Erkman’a soruÅŸturma açılması için yargıdaki mensuplarını devreye geçirmek istediÄŸi öğrenildi. Öte yandan soruÅŸturmada ÖSYM tarafından son 15 yılın soruları mercek altına alınırken, özellikle 10 sınavda soruların çalınıp çalınmadığı detaylı bir ÅŸekilde soruÅŸturulmaya baÅŸlandı. Bu sınavların ise 2009 KPSS, 2010 KPSS, 2011 KPSS, 2012 KPSS, 2013 KPSS,2012 ALES, 2013 ALES, 2013 YDS, 2013 Ä°DS ve 2014 ALES olduÄŸu açıklandı. Karar’ın edindiÄŸi son bilgilere göre ise, savcılık 2015 ve 2016 yıllarında da soruların sızdırıldığını tespit etti ve soruÅŸturma baÅŸlattı.
 
ADÄ°L ÖKSÃœZ’ÃœN ‘DARBE TURLARI’ WASHÄ°NGTON’DA
Adalet Bakanlığı tarafından ABD’ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine iliÅŸkin yeni deliller gönderildi. ABD’nin talebi üzerine FETÖ’nün TSK imamı olduÄŸu belirtilen firari Adil Öksüz’ün 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden önce ABD’ye yaptığı ziyaretlerin detayları iade dosyasına eklenerek gönderildi. Yeni deliller arasında Öksüz’ün, tutuklu Kemal Batmaz’la ABD’ye hangi tarihlerde gittiÄŸine, hangi tarihlerde Türkiye’ye dönüş yaptığına, uçak koltuk numaralarına iliÅŸkin bilgiler yer aldı. Öteyandan dosyaya Öksüz’ün darbe giriÅŸimi planını ABD’ye götürerek Gülen’e onaylattığı, darbe giriÅŸiminin Gülen’in emriyle gerçekleÅŸtirildiÄŸini anlatan ‘Kuzgun’ ve ‘Åžapka’ kod adlı gizli tanık ifadeleri de ABD’ye gönderildi. Bu arada 4 ilde Hava Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonu düzenlendi. Aralarında iki yarbayın da olduÄŸu 10 asker gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.