Sosyal Medya

Güncel

Katliam talimatı özel kuryeyle geldi

MİT, Reina saldırısını gerçekleştirdiği açıklanan Abdulgadir Masharipov’la ilgili hazırladığı kapsamlı raporu emniyet ile paylaştı.



Terör örgütü IŞİD’in Ortaköy’deki Reina gece kulübünde yeni yılı kutlayan insanları katlettiÄŸi saldırıyla ilgili Emniyet ve MÄ°T ortak çalışma yürütüyor.
 
Bugüne kadar benzeri görülmemiÅŸ askeri ve istihbari teknikler kullanılan saldırıda, teröristin kimliÄŸinin belirlenmesi bile oldukça güçlük yaÅŸandı. Teröristin saldırıyı kaçmayı planlayarak prova etmesi ve bu nedenle kendisiyle ilgili tüm izleri yok etmesi soruÅŸturmacıları zorladı. IŞİD’in “askeri operasyon” veya “dış istihbarat” biriminden olduÄŸu belirlenen teröristin kimliÄŸinin ortaya çıkarılmasında MÄ°T’le yapılan ortak çalışma etkili oldu.
 
Teröristin istihbarat teknikleri kullanılarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıyla ilgili MÄ°T’in saha ajanlarından gelen bilgiler raporda yer aldı. Teröristle ilgili gelen bilgiler Türkiye’deki baÄŸlantılarının çözülmesinde etkili oldu. Ancak gözaltına alınan ve IŞİD baÄŸlantılı olduÄŸu düşünülen kiÅŸilerin teröristle ilgili sınırlı bilgiye sahip olduÄŸu belirlendi. Katliamın talimatının özel kurye aracılığıyla verildiÄŸi, terörist ya da teröristlerin saldırının detayları konusunda bilgilendirildi deÄŸerlendiriliyor. Terörist ya da teröristlerin keÅŸif ve kaçış planları gibi hazırlıkları bizzat yaptıkları ifade ediliyor. Güvenlik birimleri teröristlerin, en az 24 saat önce yaptıkları keÅŸif ve tatbikatlara sadık kalarak hareket ettikleri ve bu sayede kaçmayı baÅŸarabildikleri belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.