Sosyal Medya

Güncel

Kar çilesi İstanbul'u esir etti!

Türkiye, Sibirya’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. İstanbul’da akşam bastıran kar yağışı, trafiği kilitledi, bazı sürücüler araçlarını bırakıp evlerine yürüyerek gitti.



Türkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Çarşamba gününe kadar devam edecek yağış, başta Trakya olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili oluyor. İstanbul da akşam saatlerinde kar fırtınasına teslim oldu. Yağış kentte hava sıcaklıklarını sıfır dereceye kadar indirirken evlerine dönmek isteyen vatandaşlar otobüs duraklarında mahsur kaldı. Yola hazırlıksız çıkan kimi araç sürücüleri ise trafikte zor anlar yaşadı. TEM Otoyolunun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde 11 tır fırtına sebebiyle kaydı. İstanbul genelinde iki saatte meydana gelen 28 hasarlı kaza yollarda yoğunluğa sebep oldu. Bazı sürücüler araçlarını bırakıp evlerine yürüyerek gitti. Avrasya Tüneli 23.00'e, Metro İstanbul 06.00'ya, Marmaray 01.00'e kadar hizmet verdi. Metrobüs hattı da ek seferlerle takviye edildi. Atatürk Havalimanında iniş ve kalkışlara kapanan pistler, temizlik çalışmasının ardından yeniden hava trafiğine açıldı. Bu sürede iniş için bekleyen bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İstanbul'a inemeyen bazı uçaklar başka şehirlere yönlendirildi. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında toplam 395 uçuş iptal edildi.. Marmara'daki deniz otobüslerinin seferlerinde de aksamalar meydana geldi.

Valilik uyardı

 



Ä°stanbul ValiliÄŸi, vatandaÅŸlara bir dizi uyarıda bulundu: “Zorunlu olmadıkça özel araçla trafiÄŸe çıkılmamalı, araçla yola çıkanlar ise mutlaka kar lastiÄŸi, zincir, takoz, çekme halatı bulundurmalı, kullanmalı ve araçlarının teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmalı. Sürücüler trafik kuralları, iÅŸaret ve iÅŸaretçilerine uymalı. Baca temizliÄŸi yapılmalı."

Ocak soğuk geçecek

Ocak ayının soÄŸuk geçeceÄŸini belirten Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde en ileri teknolojilerin kullanıldığını, tahminde isabet oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyledi. GeçmiÅŸ yıllara göre bu yıl ocak ayının daha soÄŸuk geçeceÄŸini ifade eden EroÄŸlu, “Ocak ayında hava sıcaklığının uzun yıllar ortalamasının altına düşerek yurdun iç kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2, diÄŸer yerlerde ise 0,5 ila 1 derece altında seyredeceÄŸi bekleniyor" dedi.

 



Trakya'da şiddetli fırtına

Kırklareli'nde yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kar kalınlığı Mahyatepe mevkisinde 40, Kofçaz ilçesinde 25, Vize ilçesinde ise 15, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında ise 15 santimetreye ulaştı. Türkiye'den Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı uluslararası kara yolunun da ulaşıma kapandı. Tekirdağ'da ise sağanak etkili oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.