Sosyal Medya

Güncel

Büyükelçiyi öldüren hainin bilgisayarından çıktı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikasttan önce araştırma yaptığı ortaya çıktı.



Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesiyle ilgili soruÅŸturmada, suikastin planlı olduÄŸunu gösteren kanıtlara ulaşıldı. Mevlüt Mert AltıntaÅŸ'ın avukat ev arkadaşı Serkan Ö.'nün bilgisayarından Karlov'a iliÅŸkin araÅŸtırma yaptığı, Rus Büyükelçi'nin resimlerini incelediÄŸi belirlendi. Katili 5 yıldır yönlendiren eski ev arkadaşı Sercan B.'nin dayısı da FETÖ'nün evlendirme imamı çıktı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, suikastın planlı olduğunu gösteren ve failin FETÖ bağlantısını ortaya koyan yeni delillere ulaşıldı.

Ankara'da 19 Aralık'ta ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergi sırasında Büyükelçi Karlov'u vuranın Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğü'nde görevli polis Mevlüt Mert AltıntaÅŸ ve emri verenlerle ilgili soruÅŸturma çok yönlü sürdürülüyor. BaÄŸlantıları mercek altına alınan AltıntaÅŸ'ın Keçiören'de avukat Serkan Ö. ile birlikte kaldığı evde el konulan bilgisayarda önemli ipuçlarına rastlandı.

AVUKATIN BİLGİSAYARINDAN ÇIKTI

Bilişim polisi, Avukat Serkan Ö.'ye ait bilgisayarda geriye dönük olarak iz sürdü. Yapılan incelemede, bilgisayardan Karlov'un fotoğrafına değişik tarihlerde birden fazla bakıldığı belirlendi. Bu da Altıntaş'ın suikast talimatını aldıktan sonra hedefindeki Karlov'u fotoğraflarından incelediğini ve bilgi toplamaya çalıştığını ortaya koydu. Savcılık, Altıntaş'ın söz konusu fotoğraflara baktığı tarihlerde kim ya da kimlerle görüştüğünü araştırıyor. Yapılan bu araştırma sonucunda da talimatı veren FETÖ abisinin kim olduğuna da ulaşılabileceği belirtildi.

DAYISI EVLÄ°LÄ°K Ä°MAMI

Öte yandan, soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan AltıntaÅŸ'ın Yenimahalle Demetevler'deyken ev arkadaşı olan Sercan B'nin de baÄŸlantıları mercek altına alındı. Emniyetteki sorgusunda, FETÖ baÄŸlantısını reddeden Sercan B'nin 17 Temmuz 2016 günü evlendiÄŸi eÅŸinin dayısının FETÖ'nün “evlendirme imamı" olduÄŸu anlaşıldı. Sercan B. ve eÅŸinin de imam dayı sayesinde “katalog evlilik" gerçekleÅŸtirdikleri ortaya çıkarıldı. Sercan B'nin eÅŸinin ifadesinde, örgüt içi evlilik yaptıklarını kabul ettiÄŸi öğrenildi.

5 YILDIR YÖNLENDİRİYOR

SoruÅŸturma kapsamında hala 10 şüphelinin gözaltına olduÄŸu belirtilirken, Sercan B'nin suikasttaki rolü de araÅŸtırılıyor. Yapılan incelemede suikastçi AltıntaÅŸ'ı, eski ev arkadaşı olan Sercan B'nin 5 yıldır yönlendirdiÄŸi kaydedildi. Abla Seher Ö., “Geziyorduk, parka gidiyorduk, yemeÄŸe gidiyorduk ama hep Sercan ile birlikte. Nereye gitsek Sercan da gelirdi. Hiçbir ÅŸekilde yalnız deÄŸildi. Sercan evlenene kadar birlikte yaÅŸadılar" ifadelerini kullanmıştı.

SEVGÄ°LÄ°SÄ°NÄ°N Ä°FADESÄ°NÄ° RUSLAR ALDI

Yapılan araÅŸtırmada, AltıntaÅŸ'ın Keçiören'deki evde 2016 Mart ayında bir Rus kadın ile bir kez görüştüğü anlaşıldı. Ankara BaÅŸsavcılığı ile birlikte soruÅŸturmayı yürüten Rus heyet, Rusya'ya döndüğü belirlenen kadını bularak sorguladı. Kadının ifadesinde önce AltıntaÅŸ'ı hatırlamadığı ancak fotoÄŸrafların gösterilmesi üzerine teÅŸhis ettiÄŸi ve iliÅŸki yaÅŸadıklarını kabul ettiÄŸi öğrenildi. Söz konusu kadının ajan olma ihtimalinin zayıf olduÄŸunu bildiren kaynaklar, kadının daha çok “telekız" olabileceÄŸi ihtimali üzerinde duruyor. Kadının ifadesinin Türkçe'ye çevrilmesinin ardından Ankara BaÅŸsavcılığı'na gönderileceÄŸi bildirildi.

YENÄ° ÅžAFAK

 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.