Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO, el-Bab için son adımı atmak üzere...

Türk savaş uçaklarının el Bâb'daki 15 hedefi vurduğu açıklandı. İlerlemeye devam eden Özgür Suriye Ordusu'nun el-Bab'a girmesine son adımda olduğu belirtiliyor



Fırat Kalkanı Harekatı'nın 83. gününde TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'nun el-Bab'a doğru ilerlemeye devam ediyor. Son birkaç gündür operasyonlara hava desteğinin de sağlanmasıyla Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi hızlandı ve kasabaya sadece iki kilometreden daha az kaldı...

TSK'nın verdiği bilgilere göre, PYD unsurlarının Bab ilçesine yaklaşması üzerine dün gece 02 sularında hızla harekete geçen ÖSO güçleri Hazvan, Süsyan, Aldana, Kıyran, Uglan ve Avlan köyleri ile bazı meskun mahalleri DEAŞ'tan aldı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaklaşık bin 700 kilometrekarelik alan DAEŞ Ve PYD'den arındırılırken, derinlik Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaşmış durumda.

 destekli ÖSO birliklerinin 'a girmesine 2 km kaldı. Muhaliflerin saldırdığı DAEÅž hedeflerinden yoÄŸun duman yükseldi. 

EL-BAB'A SON BÄ°R ADIM

Askeri güvenlik uzmanları, birkaç gün içerisinde El-Bab'da yoğun çatışmaların yaşanabileceğini belirtiyor. Rakka'dan sonra DEAŞ'ın kontrol ettiği en büyük yerleşim yeri olan El-Bab'a yönelik uzun süredir operasyonlar devam ediyordu.

Bazı Batılı kaynaklara göre ise bir kısım bordo bereliler, kasabaya girerek son vuruÅŸ öncesini hazırlıyor. Bu iddia TSK tarafından henüz doÄŸrulanmadı

22 EKÄ°M'DEN BU YANA Ä°LK KEZ HAVA OPERASYONU

Suriye ordusunun Türk Hava Kuvvetleri'nin sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle tehdit etmesinden bu yana ilk kez Cumartesi günü operasyonlar yeniden başlamıştı.

13 Kasım 2016 tarihinde 10.44-11.53 ve 20.47-21.22 saatleri arasında iki ayrı saat diliminde Suriye El-Bab bölgesinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği vurgulanarak, 15 hedefe 16 hava taarruzu (atım) icra edildiği kaydedilmişti.

Hava taarruzları sonucunda DAEŞ terör örgütüne ait olduğu tespit edilen ve DAEŞ tarafından kullanılan 2 komuta kontrol merkezi, 1 cephanelik, 2 karargâh binası ve 10 savunma mevzii imha edildiği ifade edilmişti.

Koalisyon güçleri tarafından hava harekâtı icra edilmediği vurgulanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.