Sosyal Medya

Yerel

''Silivride İşkence'' İddiası Ve Adalet Bakanlığı Açıklaması

Adalet Bakanlığı, Silivri Cezaevi'nde kadın mahkumlara işkence yapıldığı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.



Ä°ddialarla ve yaÅŸanan olayla ilgi idari soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtilen açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında "Silivri 9 No'lu Cezaevinde Kadın Mahkûmlara Ä°ÅŸkence Ä°ddiası" baÅŸlığı ile verilen haberlerin gerçekleri yansıtmayan ve algı oluÅŸturmaya yönelik iddialar içermesi nedeniyle amuoyunun doÄŸru bilgilendirilmesi amacıyla açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuÅŸtur" denildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Silivri Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumunda özellikle bir terör örgütüne mensup bayan tutuklular uzunca bir süredir, kaldıkları toplam 15 odada, odaların havalandırmaya açılan kapılarının kapatılması sırasında eylem yapmaktadırlar. Havalandırma bahçesinde bulunan güvenlik kamerasından olayların kayıt altına alındığı, infaz koruma memurlarınca, tutuklulara fiziksel bir müdahale olmaksızın bahçe kapısının kapatılması için azami gayret gösterildiÄŸi, adı geçen tutuklulara tacizde bulunulmadığı ve zor kullanma yetkisinin sınırlarının aşılmadığı belirlenmiÅŸ olup, göğüs bölgelerine ya da vücudun diÄŸer bölgelerine taciz amacıyla temasta bulunulduÄŸu iddialarının tamamen gerçek dışı ve asılsız olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir."

 

"Aynı Kurum'da, C blok 14 No.lu odada yine aynı saatlerde benzer olaylar olmuÅŸtur. Ertesi gün yani 11/10/2016 tarihinde bu odada kalan tutuklu K.S'nin kolunun kırıldığını belirtmesi üzerine, kurum revirine çıkartılarak aile hekimi tarafından muayenesi saÄŸlanmıştır. Yapılan ilk doktor muayenesinde kolunun kırıldığına dair bir emareye rastlanmamış, ancak kurum doktoru tarafından 12/10/2016 ve 13/10/2016 tarihlerinde Prof. Dr. Necmi AyanoÄŸlu Devlet Hastanesine (Silivri Devlet Hastanesi) sevki saÄŸlanmıştır. Yapılan muayene sonucu tutuklu K.S.'nin saÄŸ baÅŸparmağına yumuÅŸak doku zedelenmesinden dolayı atel takılmıştır. Dolayısıyla kol kırılması iddiasının da tamamen asılsız ve gerçek dışı olduÄŸu belirlenmiÅŸtir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.