Sosyal Medya

Sağlık

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Tıbbi Destek Sağlanacak

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği, Sigara Bırakma Polikliniğini hizmete açtı



Åžanlıurfa’da sigarayı bırakmak isteyen vatandaÅŸlar için Harran Ãœniversitesi Aile HekimliÄŸi Anabilim Dalına baÄŸlı açılan Sigara Bırakma PolikliniÄŸine, sigarayı bırakmak isteyen herkesin baÅŸvurabileceÄŸi ve bilgi alabileceÄŸi açıklandı. Poliklinik, sigara bırakma konusunda her türlü desteÄŸi veriyor.
SaÄŸlık Bakanlığı Alo 171 Sigara Bırakma Hattından, hastanenin servis ve polikliniklerine yönlendirilen hastalar randevuya gerek kalmadan muayene edilmeye baÅŸlandı. Mesai saatleri içerisinde direkt olarak üniversite hastanesine gelip hizmet alınabileceÄŸini belirten Sigara Bırakma PolikliniÄŸi Sorumlu Hekimi Yrd. Doç Dr. Dursun Çadırcı, “Psikoterapi veya ilaç tedavisi seçeneklerimiz arasındadır. Tablet, nikotin bandı, nikotin sakızı ilaçla tedavi seçeneklerimiz var. Hastalarımıza göre farklı yöntemler kullanıyoruz. Gelen hastaların tercihleri de dikkate alınarak, bağımlılık derecelerine göre tedavi seçimi yapılmaktadır” diye konuÅŸtu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.