Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Hakan'dan Hurşit Külter'e; Rezil adam, ben dahil birçok kişiyi salak konumuna düşürdün!

"Bundan sonra hiç kimse gözaltında kayıplar için ‘nerede’ sorusunu soramaz"



Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, kendisinden 27 Mayıs 2016’dan beri haber alınamayan ve aylardır “HurÅŸit Külter Nerede” sloganıyla kampanya baÅŸlatılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak Ä°l Yöneticisi HurÅŸit Külter'in 133 gün sonra Kerkük'te ortaya çıkmasına iliÅŸkin olarak, "Bu HurÅŸit Külter denilen adam yüzünden bundan sonra hiç kimse gözaltında kayıplar için ‘nerede’ sorusunu soramaz" dedi. Hakan, "Çünkü bu adam...Kendisiyle ilgili kampanya düzenleyenleri, ben dahil 'HurÅŸit Külter nerede' diye soru soranları, 'Devlet öldürdü daÄŸ gibi HurÅŸit’i' diye lügat paralayanları resmen salak konumuna düşürmüştür. 'Rezil' demem o yüzden" ifadesini kullandı.

Dün, Kerkük’te bir basın açıklaması yapan Külter, "Bu açıklamayı bu kadar geç yaptığım için baÅŸta benim için mücadele yürüten herkesten özür diliyorum. Fakat bilinmelidir ki ilk defa böylesi bir açıklama imkânı buldum. Çünkü içinde bulunduÄŸum güvenlik koÅŸulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu” demiÅŸti. 27 Mayıs’ta gözaltına alındığı, yaklaşık 13 gün gözaltına kaldığı bilgisini paylaÅŸmıştı.

Hakan'ın Hürriyet'te "Rezil bir adamsın HurÅŸit Külter" baÅŸlığıyla yayımlanan (8 Ekim 2016) yazısından bazı bölümler şöyle.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter günlerdir kayıptı.

*

Ailesi arıyor, bulamıyordu. ArkadaÅŸları arıyor, bulamıyordu. Partisi arıyor, bulamıyordu. Selahattin DemirtaÅŸ arıyor, bulamıyordu. Topyekûn Kürt Siyasi Hareketiarıyor, bulamıyordu.

*Gözaltına alındığı iddia edilen HurÅŸit Külter için akla gelen tek ihtimal ÅŸuydu:Kesin gözaltında kayıplar, faili meçhuller silsilesinin son halkası olmuÅŸtur.

*Ä°ÅŸte böyle bir ortamda...Dün itibariyle HurÅŸit Külter ortaya çıkıverdi! SaÄŸmış. SalimmiÅŸ. SaÄŸlığı yerindeymiÅŸ. Kerkük’teymiÅŸ.

*Kendi anlatımına göre olaylar şöyle cereyan etmiş:

Özel harekâtçılar kendisini gözaltına almışlar, gözaltında öldürmeye ahdetmiÅŸler. Fakat nasıl olduysa olmuÅŸ Ã¶zel harekât polislerinin elinden kaçmayı baÅŸarmış.

Sonra saklanmış, sonra kaçmış, sonra birilerinin evlerinde gizlenmiÅŸ falan... Fakat ÅŸu iletiÅŸim çağında “ben hayattayım, gözaltından kaçtım” bilgisini bir Allah’ın kuluna ulaÅŸtıramamış.

En sonunda Kerkük’e adımını atabilmiÅŸ de yaÅŸadığını cümle âleme duyurabilmiÅŸ.

HurÅŸit Külter’in anlattığı masal bu.Tabii yersen.

*

Size bir ÅŸey söyleyeyim mi? Bu HurÅŸit Külter denilen adam yüzünden bundan sonra hiç kimse gözaltında kayıplar için ‘nerede’ sorusunu soramaz. Çünkü bu adam...Kendisiyle ilgili kampanya düzenleyenleri, ben dahil “HurÅŸit Külter nerede” diye soru soranları, “Devlet öldürdü daÄŸ gibi HurÅŸit’i” diye lügat paralayanları resmen salak konumuna düşürmüştür. “Rezil” demem o yüzden.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.