Sosyal Medya

Güncel

Alman vekillerden Kuzey Irak desteÄŸi!

Alman Sosyal Demokrat Parti vekili Rainer Arnold, Kuzey Irak ile yaşanan askeri kriz sonrası, 'Türkiye'nin orada bulunma hakkı var' dedi.



Son dönemde Türkiye ile Kuzey Irak arasında yaşanan Başika'daki askeri krize bir yorumda Alman vekillerden geldi. Irak hükümetinin Başika kampındaki Türk askeri varlığına yönelik aldığı karara ilişkin soruya Sosyal Demokrat Parti'den Rainer Arnold, yanıt verdi.

'TÃœRKÄ°YE'NÄ°N BULUNMA HAKKI VAR'

Türkiye'nin meşru hakkını kullandığını vurgulayan Rainer Arnold, 'Bir Irak meclisi kararından bahsediyoruz ama bir kanun değildir. Tıpkı federal mecliste alınan karar nasıl kanun değilse, bu da kanun değildir. Kuzey Irak'ta peşmergelere eğitim vermek için biz de bulunuyoruz. O nedenle burada aslında tamamen meşru bir hak olarak uluslararası hukuk olarak vardır. Çünkü BM'nin bu konuda bir kararı vardır. IŞİD'le mücadele etmek, Irak'ın bir daveti vardır. Burada bir mücadele vardır, bu nedenle bunun meşru olduğunu düşünüyorum. BM'nin Irak'ın kendisi IŞİD'le mücadele için böyle bir meşruiyet sağlamıştır. İki hükümet arasında çözülmesi gereken konudur. Tabi son söz söylenmemiştir. Görüşmeler yapılacaktır. Önemli olan burada ittifakın terörle mücadelenin devam etmesidir. Uzun vadede ülkelerini başka ülkelerde askeri varlık göstermeleri sıkıntı olabilir. Onun dışında burada bizimde olduğumuz gibi Türkiye'nin de bulunma hakkını vardır' dedi.


Kaynak: haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.