Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da camiye çirkin saldırı

Almanya'nın Potsdam kentindeki El-Faruk Camisi'nin önüne kimliği belirsiz kişilerce domuz kafası bırakıldığı bildirildi.



Potsdam polisince yapılan açıklamada, caminin yakınında oturan bir kadının, giriş kapısının önünde bir domuz kafası görerek polise haber verdiği ifade edildi.

"POSTDAM BU DEĞİL"

Polisin olay yerinde inceleme yaptığı belirtilen açıklamada olayla ilgili inanca ve dini toplumlara hakaret etmekten soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Potsdam Belediye Başkanı Jann Jakobs olayı kınayarak, “Potsdam bu değil. Bu, bazı kafası karışık provokatörlerin eylemidir.” dedi.

EYALETTEKİ TEK CAMİ

Kentteki El Faruk Camisi'nin Brandenburg eyaletindeki tek cami olduğu belirtildi. Son haftalarda cuma namazlarında caminin dolduğu ve bazı Müslümanların namazı yaya kaldırımında kıldığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM