Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak ve ABD'den Ortak" Musul" Açıklaması

ABD Başkanı Barrack Obama, Musul’a harekat sinyali verdi.



 ABD Başkanı Barrack Obama, Musul’a harekat sinyali verdi. Musul’un IŞİD’in elinden mutlaka alınacağına inandığını belirten Obama, bu yıl Musul ile ilgili daha ileri adımlar atılacağını söyledi.

Irak ve ABD’den Ortak Basın Toplantısı

BM Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunan Obama ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi, yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İbadi ile yaptıkları görüşmenin konusunu “Musul’un kurtarılması” olarak açıklayan Obama, Irak’ın koalisyon ülkeleri ile birlikte olduğuna dikkat çekti.

Musul İçin Yardım İstenecek

Barrack Obama, koalisyon güçlerinin, Irak ordusu ve Peşmerge unsurlarıyla ortak koordinasyon ile Musul’u geri alacağından emin olduğunu söyledi. Musul’un onarılması ve yerlerinden olmuş halka insani yardım yapılması için gereken her şeyin yapılacağını belirten Obama, diğer ülkelerden yardım isteyeceklerini söyledi.

“IŞİD Sadece Irak İçin Değil Tüm Dünya İçin Büyük Bir Tehdit”

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, IŞİD’in sadece Irak için değil, tüm dünya için büyük bir tehdit olduğuna dikkat çekti. Dünyanın büyük bir tehdit ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken İbadi, , "İki yıl önce Bağdat'ı geri almak için IŞİD'le savaşıyorduk, bugün ise onların Irak'taki son kalesi Musul'u almak için savaşıyoruz" dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM