Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım: Oyunun farkındayız

Başbakan Yıldırım, Tendürek'te şehit olan korucuların taziyesine katıldı. Yıldırım, "Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye’de de aynı şeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız" dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, "Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye’de de aynı ÅŸeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız, AÄŸrı da bu oyunun farkında,  Edirne de bu oyunun farkında, 79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında. Ama bunların efendileri ve taÅŸeronları, bu iÅŸe kim bulaÅŸmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler" dedi.

Başbakan Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Tendürek'te şehit olan köy korucuları için kurulan taziye evlerini ziyaret etti.

Yıldırım, taziye sonrası gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Ne kadar devam edecek? Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yüzde 100 temin edilinceye kadar devam edecek. Yine bu alçak terör örgütünün, bu canilerin korucularımıza, jandarmamıza, polisimize, askerimize yönelik saldırıları tamamen bitinceye kadar devam edecek. Bu konuda asla ve asla bir gevşeme, bir rehavet söz konusu olmayacak."

'Parayı verene hizmet ederler'

"Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. Ä°ÅŸte Kürtlerin sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiÄŸini söyleyenler, burada görüyorsunuz Kayakent'te, Gökçebudak'ta, Somkaya'da Kürt kardeÅŸlerini kahpece katlediyorlar, ÅŸehit ediyorlar. Bu mudur Kürtlerin sorununu çözmek, bu mudur Kürtlerin hakkını, hukukunu aramak? Onları öldürmekle mi, onları ÅŸehit etmekle mi baÅŸaracaksınız? 

Bu bir oyundur, küresel bir oyundur. Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye'de de aynı ÅŸeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız, AÄŸrı da bu oyunun farkında,  Edirne de bu oyunun farkında, 79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında. Ama bunların efendileri ve taÅŸeronları, bu iÅŸe kim bulaÅŸmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti tarihin hiçbir döneminde hiçbir alçak güruh yenemedi, bundan sonra da yenemeyecek. KardeÅŸliÄŸimizi, birliÄŸimizi, beraberliÄŸimizi kimse bozamayacak. Bu gençlerimizin, bu fidanlarımızın geleceÄŸini asla karartamayacaklardır."

"Saldırı beklenmeyecek, arayıp bulunacak"

Yıldırım, güvenlik güçlerinin PKK'dan saldırı beklemeyip doğrudan arayıp bulacak şekilde hareket edeceklerini söyledi:

"Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyecek, güvenlik güçlerimiz onları neredeyse arayıp bulacak. Her türlü tedbir alınacak. Yuvalandıkları yerler belli, çalışmalar devam ediyor. "

Yıldırım, örgütlerin ülkeyi ve milleti bölmeye, parçalamaya ve birbirine düşürmeye asla gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dışarıdan, içeriden, kimden, nereden destek alırsanız alın, bunların da hesabı teker teker sorulacak. Sizin gibi çokları bu ülkeyi, bu milleti bölmeye teÅŸebbüs etti, gayret etti. Hepsi de dersini aldı. En yakın ibret 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü neler yapmaya çalıştı, gördünüz. Milletin tankını, milletin silahını, tayyaresini, helikopterini yine milletin üzerine kurÅŸunlar yaÄŸdırmak suretiyle alçakça bir darbe giriÅŸimine kalkıştılar.

Bunlar asker değil, bunlar beyinlerini kiraya vermiş, asker kıyafeti içerisindeki teröristlerdir. Ama milletini, vatanını bayrağını seven, bu ülke için, bu topraklar için, bu bayrak için canını seve seve veren askerlerimizle bunları karıştırmayın."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.