Sosyal Medya

Dünya

Birleşmiş Milletler: Türkiye en çok sığınmacı alan ülke

UNIC Fas Ofisi Başkanı Fethi ed-Debbabi, Türkiye’nin, dünyada en çok sığınmacı kabul eden ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını belirtti.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Enformasyon Merkezi’nin (UNIC) Fas’taki Müdürü Fethi ed-Debbabi, New York'ta gelecek pazartesi yapılması planlanan BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Mülteci ve Göçmen Zirvesi öncesinde Fas’ın baÅŸkenti Rabat’ta düzenlediÄŸi basın toplantısında,“Türkiye, sığınmacı kabul etmek konusunda dünyada birinci. BM verilerine göre Türkiye geçen yılın ilk yarısında bir milyon 838 binden fazla sığınmacı kabul etti. Onu 1,5 milyonla Pakistan, Lübnan, Irak, Etiyopya, Ãœrdün, Kenya, Uganda, Çad ve Sudan takip ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Dünyada her dakika 24 kiÅŸinin göç ettiÄŸini belirten Debbabi, söz konusu durumun neden olduÄŸu krizinin BM’nin Mülteci ve Göçmen Zirvesinin düzenlemesini zorunlu kıldığını kaydetti.

Debbabi, mülteci ve göçmenlerin yaşadıkları zorlukların artması, denizlerdeki ölümler ve insan ticareti konusunda uyarıda bulundu.

Bunun yanı sıra, toplantıda konuşan BM Fas Yerleşik Koordinatörü Philippe Poisont, savaşlar, fakirlik, gıda güvenliği, işsizlik, ayrımcılık ve insan hakları ihlalleri nedeniyle büyük göç akımlara çözümün bulunması gerektiğini kaydederek, konu hakkında ilk kez bir zirvenin düzenleneceğine dikkati çekti.

Poisont, son yıllarda artan yabancı fobisinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.