Sosyal Medya

Sağlık

GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan askeri hastane GATA artık sivil hastalara hizmet veriyor.



Ãœlke genelinde, 26 ilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 32 Hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi baÅŸkanlığının saÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlanmasının ardından hastanelerde devir prosedürleri sürüyor.

Adı Sultan Abdülhamid eÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi olarak deÄŸiÅŸtirilen GATA HaydarpaÅŸa EÄŸitim Hastanesi, MR’dan diÅŸ hekimliÄŸine, tomografiden açık kalp ameliyatlarına kadar her saÄŸlık hizmetini artık sivil vatandaÅŸa da sunulacak.

GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

SİVİL HASTA KABULÜ YÜZDE 100'E ÇIKTI

Önceden yüzde 5 olan sivil hasta kabulü yüzde 100 olarak değiştirilirken, vatandaşlar tıpkı herhangi bir devlet hastanesine gider gibi telefonla ya da internetten randevu alarak ilgili birimlerde tedavi olabilecek.

Milliyet'ten Arif Balkan'ın haberine göre, tam teÅŸekküllü hastane, sivil vatandaÅŸları kabul etmeye baÅŸlamasına raÄŸmen, askeri hastane geçmiÅŸi sebebiyle henüz çoÄŸu hastanın tercih ettiÄŸi bir hastane deÄŸil. Hastane içinde TSK SaÄŸlık Komutanlığı’na dair izleri de hâlâ görmek mümkün. BoÅŸaltılmış komutan panoları, bazı tabelalar ve binalara verilen seri numaraları bunlardan bazıları.

GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

HASTALAR MEMNUN

Hastanenin sivilleÅŸmesinin ardından tedaviye gelen hastalar ise genel olarak düzenlemeden memnun. Tedavi için hastanenin yolunu tutan Gülbeyaz KarataÅŸ, “Burada aldığım hizmeti baÅŸka hiçbir hastanede alamadım. Önceden de buraya geliyordum. Artık kontenjana takılmadan buraya geleceÄŸim. Gerek ortamı gerekse de doktorlarının ilgili olması burayı çok özel kılıyor” dedi. Hastanenin sivilleÅŸmesini doÄŸru bulmayanlar da var. Emekli asker Kemal Kaya ise, “Burası TSK için önemli bir kurumdu. KeÅŸke tamamen sivilleÅŸmesi yerine kontenjan artırımı yapılsaydı” diye konuÅŸtu.

GÜMÜŞSUYU ŞİŞLİ ETFAL'E, KASIMPAŞA OKMEYDANI'NA

Düzenlemenin ardından Ä°stanbul’daki diÄŸer askeri hastaneler KasımpaÅŸa ve Gümüşsuyu da, bulundukları ilçeden dolayı BeyoÄŸlu Kamu Hastaneler BirliÄŸi Genel SekreterliÄŸi’ne baÄŸlandı. KasımpaÅŸa Askeri Hastanesi Okmeydanı Devlet Hastanesi’nin bir ek binası gibi hizmete devam ederken, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi de ÅžiÅŸli Etfal EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne devredildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.